TRIPLE SOLAR PVT-WARMTEPOMP

Door Triple Solar
7 oktober 2022
Triple Solar

Naast PVT-warmtepomppanelen brengt Triple Solar nu ook een warmtepomp op de markt. De Triple Solar PVT-warmtepomp werkt met het natuurlijke koudemiddel propaan en gaat zeer zuinig om met de opgewekte elektriciteit. De PVT-warmtepomp kun je zowel hybride (bestaande bouw) als gasloos (nieuwbouw) toepassen.

De combinatie PVT-panelen/warmtepomp

De Triple Solar® PVT-warmtepomp is een revolutionaire verbetering ten opzichte van de reguliere water/water warmtepomp die tot nu toe voor PVT-systemen wordt gebruikt. Alle energie die ermee wordt opgewekt uit daglicht, zonlicht en de buitenlucht (-20 °C tot +50 °C) wordt optimaal gebruikt voor ruimteverwarming, -koeling of warm tapwater.

Propaan als koudemiddel

Een primeur voor dit type water/water-warmtepompen is dat de Triple Solar® PVT-warmtepomp propaan als koudemiddel gebruikt. Propaan is milieuvriendelijk (GWP=3) en maakt het mogelijk een aanvoertemperatuur van +70 ˚C te maken. Dat is ideaal voor toepassing in de bestaande bouw, waar vaak nog radiatoren gebruikt worden en niet elke woning van vloerverwarming is voorzien.

Van hybride naar all electric opstelling

Als hybride toepassing naast de bestaande cv-ketel kan met het vermogen van 3,5 kW al ongeveer 60-80% gas worden bespaard op verwarmen en het maken van warm tapwater. Is het huis op een gegeven moment geschikt om gasloos te verwarmen? Dan is de Triple Solar® PVT-warmtepomp makkelijk uit te breiden door een 2e PVT-warmtepomp te koppelen. De investering in de hybride PVT-warmtepomp gaat dus niet verloren. 

Propaanwarmtepomp van Triple Solar

Voordelen propaanwarmtepomp

De Triple Solar warmtepomp werkt met propaan (R290). De warmtepomp is door Triple Solar en de Deense warmtepompfabrikant Metrotherm ontwikkeld. Het voordeel van propaan is het bredere bereik van -20 tot 50˚C én dat hij een aanvoertemperatuur van +70˚C maakt zónder elektrisch element.

Geschikte oplossing voor kleinere woning dankzij compactheid

In nieuwbouw is de PVT-warmtepomp dankzij zijn compactheid als all electric (gasloze) oplossing geschikt voor kleinere woningen en appartementen tot +/-100 m2. Hij is tevens modulair toe te passen in grotere woningen door er twee in cascade te plaatsen. Onderhoud vindt alleen plaats als dat op basis van monitoring noodzakelijk blijkt.

Meer lezen? Hier vindt u de brochure van de Triple Solar PVT-warmtepomp.