FLEXTHERM ECO: COMPACTE BATTERIJ VOOR WARMTAPWATER ZONDER AARDGAS

Door Flamco
11 oktober 2022
Flamco

In 2050 moeten alle Nederlandse woningen in principe van het gas af zijn. En tussen 2025 en 2031 wordt de salderingsregeling voor zonne-energie afgebouwd. Daarna is salderen niet meer mogelijk. Gelukkig is het mogelijk om opgewekte zonne-energie ook op te slaan én in te zetten voor warm tapwater in huis. Flamco heeft een uiterst compacte en zuinige oplossing voor warm tap- of verwarmingswater zonder gasaansluiting: de FlexTherm Eco. Dit is een thermisch laadstation die  in elke woning toepasbaar is. Het apparaat zet elektriciteit direct om in warmte en slaat die op voor de warmwatervoorziening in een woning. 

Werking FlexTherm Eco uitgebeeld in dwarsdoorsnede woning

FlexTherm Eco van Flamco

De FlexTherm Eco is een zuinige oplossing voor warm (tap-)water zonder gasaansluiting en is geschikt voor elke woning of klein utiliteitsgebouw.
De FlexTherm Eco zet elektriciteit om in warmte voor warmwatervoorziening en (vloer-)verwarming. Hij is ultracompact en zuinig (energielabel A+ voor stilstandverliezen). Er zijn drie modellen  (3E, 6E en 9E) met eenzelfde vermogen (CW5), die variëren in hoogte en opslagcapaciteit.

De batterij is makkelijk te installeren en onderhoudsarm. Het apparaat kan oneindig vaak op- en ontladen zonder rendementsverlies. De FlexTherm Eco werkt snel en efficiënt, is schoon én duurzaam.

Flamco FlexTherm Eco in drie formaten

Hoe werkt de FlexTherm Eco?

De FlexTherm Eco is een soort boiler die in plaats van water anorganisch zout (PCM) gebruikt. Dit zout wordt via een elektrische spiraal opgewarmd tot 70°C. Op deze temperatuur wordt het zout vloeibaar. Bij eem warm tapwatervraag koelt het zout af en geeft de energie af aan met water gevulde wisselaars. Deze leveren dan het warme tapwater. Zo kan de 6E-versie 170 liter warm tapwater leveren. Dat is genoeg voor een gemiddeld huishouden. 

Voordelen FlexTherm Eco

  • Compact: past in bijna elke woning en benodigt slechts een derde van de ruimte die een gemiddelde boiler inneemt
  • Oneindig vaak op- en ontladen zonder verlies van rendement
  • Werkt snel en efficiënt dankzij de hoge warmteopname en -afgifte en heeft een minimaal warmteverlies (27W)
  • Schoon en milieuvriendelijk, doordat het geen gassen verbrandt, geen giftige stoffen bevat, een lage CO2-uitstoot heeft en 100% recyclebaar is
  • De batterij makkelijk te installeren en onderhoudsarm

Multi-inzetbaar

De FlexTherm Eco is geschikt voor nieuwbouw, renovatie en uitbreiding van woningen, appartementen en utiliteit en past naadloos in de transitie naar gasloze woningen. Verder maakt de FlexTherm Eco de energievoorziening in combinatie met bijvoorbeeld zonnepanelen (voor stroom) en een warmtepomp (voor ruimteverwarming) CO2-neutraal.

De batterij beschikt over een dubbele wisselaar waarvan er één geschikt is voor warm tapwater en één voor verwarming.

Duurzaam en verantwoord naar de toekomst

Externe ontwikkelingen en klimaatverandering en -doelstellingen vragen om een andere invulling van energielevering. Daar zien wij een grote verantwoordelijkheid. Die pakt Flamco op met het delen van kennis en het ontwikkelen van innovatieve, energiebesparende producten.

Ontdek Flamco FlexTherm Eco