CO2-REDUCTIE

Door Technische Unie
10 mei 2022
Technische Unie

Minder CO2. Doe ook mee!

De CO2-uitstoot moet omlaag. Voor een schoner milieu en een leefbare wereld. Dat kost tijd, geld en energie. We kunnen het alleen samen binnen onze keten organiseren. Bij Technische Unie maken we er werk van.

We kijken kritisch naar onze eigen bedrijfsvoering en voeren CO2-besparende maatregelen door. En we bedenken slimme, duurzame oplossingen voor u als installateur én voor uw klanten.

CO2-reductie gaat ons allemaal aan. Gelukkig kunnen we dit met elkaar mogelijk maken. Samen gaan we op weg naar een CO2-vrij Nederland in 2050.

Op onze website blijven we u informeren over nieuws & ontwikkelingen op het gebied van CO2 én manieren om met elkaar CO2-reductie te realiseren.

Wat is een CO2-voetafdruk en hoe meet je die?

Iedereen is verantwoordelijk voor een bepaalde hoeveelheid CO2-uitstoot, oftewel: iedereen laat een CO2-voetafdruk achter. Maar voor welke CO2-uitstoot bent u nu precies verantwoordelijk en wat moet u allemaal meetellen? Er zijn drie categorieën om dit te meten. Wat bedoelen we precies? Lees verder>

Wat doet Technische Unie zelf?

Als we over 50 jaar nog een prettig leefbare planeet willen hebben, moet de CO2-uitstoot sterk omlaag. Technische Unie wil tussen nu en 2030 haar CO2-uitstoot met de helft terugbrengen. Wij zijn hier al mee begonnen door minder plastic te gebruiken en door CO2-neutraal te bezorgen in de stad. Uiteraard blijft het hier niet bij. Wij zijn iedere dag bezig met het bedenken en realiseren van nieuwe, slimme oplossingen om nóg meer CO2 te besparen. 

Lees ook hoe Technische Unie via het Project Duurzame Stadslogistiek op koers ligt om de groenste Technische groothandel van Nederland te worden.

Calculatietool CO2

Energiebesparing en het verminderen van CO2-uitstoot staan momenteel hoog op de agenda. Bereken zelf uw CO2-uitstoot met een gratis tool op Klimaatplein.com

Wet-en regelgeving

Het nieuwe kabinet is er duidelijk over: we gaan naar een economie zonder CO2-uitstoot in 2050. En daar moeten we nu met z’n alleen al keihard aan werken. Hoe zit het ook alweer met de regelgeving rond CO2-reductie? 

Klimaatakkoord van Parijs
In 2016 hebben de 28 lidstaten van de Europese Unie in Parijs met elkaar afgesproken dat ze er samen voor zorgen dat de aarde minder dan 2 graden opwarmt. De doelstelling is 1,5 graden. Om dit mogelijk te maken moet de CO2-uitstoot fors en snel omlaag. Elk land trekt hiervoor zijn eigen plan. De startdatum voor het akkoord was 1 januari 2020.   

x

Begin vandaag nog met CO2-reductie!

Meer weten? Joris Dirkson is één van onze CO2-experts. Hij geeft graag antwoord op al uw vragen over CO2-reductie én duurzame oplossingen.