WAAROM IS TE VEEL CO2 SCHADELIJK? EN WAT DOEN WE ERAAN?

Technische Unie
7 april 2022
Technische Unie

CO2 is een broeikasgas en heet ook wel koolstofdioxide. Broeikasgassen hebben een nuttige werking. Ze vormen een soort deken in de atmosfeer en zorgen ervoor dat we in een prettig klimaat leven. Maar door het gebruik van fossiele brandstoffen komt er teveel CO2 in de lucht en daar gaat het fout. De deken in de atmosfeer krijgt een verstikkende werking en de aarde warmt langzaam op.  

1000

De gevolgen van opwarming

Landen van de Verenigde Naties hebben met elkaar afgesproken dat de opwarming van de aarde onder de 1,5 graad moet blijven. 1,5 graad, het lijkt weinig. Maar wetenschappers hebben uitgerekend wat de gevolgen zijn van de opwarming. Minder drinkwater en een stijging van de zeespiegel bijvoorbeeld. Koralen sterven af en insecten raken hun leefgebied kwijt. En door meer hittegolven worden onze zomers onaangenaam warm. 

1000

Terug naar een CO2-uitstoot van nul

In 2030 moet de CO2-uitstoot 50 procent minder zijn dan in 2019. In 2050 zelfs 100 procent, oftewel géén CO2-uitstoot. Dat betekent: geen fossiele brandstoffen meer. Denk daarbij aan elektrische auto’s en gasloze huizen, kantoren en fabrieken. Aan windmolenparken die hopelijk het landschap niet teveel gaan ontsieren. En een vlucht in het gebruik van PV-panelen en warmtepompen, die straks waarschijnlijk eerder regel dan uitzondering zijn op en in woningen. 

1000

Technische Unie helpt installateurs op weg

De CO2-uitstoot verlagen lukt alleen door er samen werk van te maken. Particulieren en bedrijven willen milieuvriendelijke oplossingen, gericht op de toekomst. Installateurs willen in die behoefte voorzien en moeten ook hun eigen bedrijfsvoering CO2-proof maken. Technische Unie levert producten en diensten waarmee installateurs hun klanten kunnen helpen én hun eigen onderneming toekomstbestendig kunnen maken.

1000

Begin vandaag nog met CO2-reductie!

Vragen? Joris Dirkson is één van onze CO2-experts. Hij geeft graag antwoord op uw vragen. U kunt hem bereiken via [email protected]