Zo verlaagt u CO2-uitstoot met Smart Industry

Technische Unie
12 januari 2022
Technische Unie

Afgelopen jaar heeft Technische Unie samen met specialisten gezocht naar kansen om CO2-uitstoot te besparen met Smart Industry. Die zoektocht is nu ten eind! Benieuwd hoe de 6 pijlers van Smart Industry bijdragen aan verduurzaming? U lees het op deze pagina. 

Bespaar CO2 met de zes pijlers van Smart Industry:

De uitdaging: een mega-operatie

De industrie staat voor een grote uitdaging om de uitstoot van CO2 de komende jaren fors te reduceren: 19,4 megaton CO2-minder in 2030 ten opzichte van 1990. In 2050 willen we een industrie zijn die klimaatneutraal en schoon is. Daar horen vanzelfsprekend ook financiële aanmoedigingen bij, zoals betalen voor uitstoot. Een mega-operatie in de industrie, maar deze geweldige, wendbare sector heeft al eerder aangetoond zich met succes opnieuw te kunnen uitvinden. Dat gaat ons ditmaal óók lukken!

Wat kan er wél?

Volg ons dit jaar, via onze nieuwsbrief, op industrie.nl en natuurlijk op LinkedIn, om samen met Technische Unie Industrie en onze leveranciers te ontdekken wat er wél kan op het vlak van CO2-reductie. En hoe de uitdagingen van de industrie aangepakt kunnen worden met het smart industry concept van Technische Unie. 

Over Smart Industry

Smart Industry is slim, efficiënt en zorgt voor een schonere productieproces. Het maakt communicatie tussen machines en systemen mogelijk en produceert precies zoveel als nodig is. Data wordt gebruikt om systemen te monitoren, verspilling te voorkomen en om slim te produceren. Denk ook aan slimme diensten om efficiënt te werken.

Smart Industry is gebaseerd op zes pijlers:

Download onze whitepaper

Zes pijlers voor Smart Industry.

Lees meer over minder CO2

CO2-besparing is niet alleen in de industrie een belangrijk onderwerp. Lees hier wat Technische Unie nog meer doet op dit vlak.