Verduurzaming van uw bedrijfspand is waarschijnlijk niet iets waar u dagelijks mee bezig bent. Ontdek op deze pagina welke stappen u neemt om tot energielabel C te komen.
STAPPENPLAN
Stap 1
Met de quickscan Slim naar label C van Technische Unie ontdekt u direct welk energielabel uw bedrijfspand heeft. Handig én snel!
Stap 2
Nu weet u welk energielabel uw bedrijfspand heeft. Heeft het pand energielabel D of lager? Klik dan op de button ‘Aan de slag’ voor EPA-U maatwerkadvies via Technische Unie. Technische Unie brengt u vervolgens in contact met een erkende EPA-U adviseur.
Stap 3
De EPA-U adviseur geeft advies welke energiebesparende maatregelen u kunt nemen om tot energielabel C te komen. Daarnaast verkent u de volgende financiële regelingen:
- EIA (fiscale aftrekregeling)
- ISDE (subsidie ter stimulering van investeringen in duurzame en energiezuinige apparaten)
- SDE+ (deze rijkssubsidie vergoedt het prijsverschil tussen grijze en groene energie)
- MIA (de milieu-investeringsaftrek biedt u de mogelijkheid de fiscale winst te verlagen)
- Vamil (met de VAMIL kunt u een investering op een willekeurig moment afschrijven)
Stap 4
Samen met het door u gekozen installatiebedrijf voert u de maatregelen uit. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van traditionele verlichting door ledverlichting, het plaatsen van zonnepanelen en het toepassen van een moderne klimaatinstallatie.
Stap 5
U bent bijna klaar. In de vijfde en tevens laatste stap laat u het energielabel opnieuw opstellen. Waarschijnlijk heeft uw pand nu energielabel C of beter. Met dit energielabel voldoet uw bedrijfspand aan de norm voor 2023. De verwachting is dat alle kantoren in 2030 gemiddeld energielabel A moeten hebben. Op dit moment zijn er verschillende financiële regelingen die u daarbij ondersteunen. Met het oog op de toekomst is het verstandig om alvast energiebesparende maatregelen te onderzoeken. Meer weten? Lees dan ons blog Wat moet ik doen als mijn bedrijfspand al energielabel C heeft?.
<<afbeelding Rene>>
<<afbeelding Gert>>