E-FLUX BEHEERSOFTWARE VOOR LAADPALEN

Door E-Flux
26 augustus 2021
E-Flux

E-Flux is onafhankelijke beheersoftware voor laadpalen. Het eMobility platform van E-Flux is te koppelen aan 23 verschillende laadpaalmerken. Laadpalen die aan het platform gekoppeld zijn, accepteren zo'n 28 verschillende laadpassen. Een goede oplossing voor consument, onderneming én werknemers. 

Het mooie van een onafhankelijk platform is dat er laadpalen van verschillende merken gekoppeld kunnen worden. Al deze merken zijn te combineren in één account en kunnen beheerd worden vanuit één platform. Daarnaast is het mogelijk voor werknemers om hun eigen laadpaal van thuis te koppelen aan de zaak voor automatische verrekening. 

Wat is er mogelijk met het eMobility platform van E-Flux?

Met het platform van E-Flux worden alle laadsessies bijgehouden en automatisch verrekend tussen werkgever en werknemer. De declaraties voor thuisladen keert E-Flux op maandbasis uit aan de werknemer. Daarnaast ontvangt een werkgever iedere maand een factuur met abonnementskosten en een 'self-billing' factuur met de vergoeding voor bezoekers die hebben geladen op bij een kantoorpand.

Automatisch verrekenen

Alle laadsessies bij laadpalen die zijn gekoppeld aan het platform worden automatisch verrekend, vergoed én uitgekeerd. Zo kunnen werknemers thuis hun elektrische auto opladen terwijl de laadkosten automatisch worden verrekend en vergoed door de werkgever.

Beheren van laadpalen kantoor én thuis

Met het platform is het mogelijk om de laadpalen die op een kantoor staan te beheren. Werkgevers kunnen hun werknemers echter ook uitnodigen om hun privé laadpalen toe te voegen aan datzelfde platform. Zo kunnen ze de automatische verrekening van laadsessies thuis regelen. 

Koppelen met meerdere merken laadpalen

Een onafhankelijk platform zoals E-Flux geeft een bedrijf de flexibiliteit om laadpalen te combineren: AC- en DC-laadpalen, maar ook verschillende merken laadpalen. Deze verschillende merken en types laadpalen zijn allemaal te combineren én te beheren vanuit één account. 

E-Flux laadpas

Vanuit het platform is het ook mogelijk om direct E-Flux laadpassen aan te vragen voor werknemers zodat ze ook onderweg overal voordelig kunnen laden. Met een E-Flux laadpas krijg je een korting van €0,02 cent per kWh bij laadpalen met het E-Flux eMobility platform en kun je daarnaast door heel Nederland terecht voor het opladen van je elektrische auto.

En verder?

Verder kunnen werkgevers zelf de tarieven instellen, krijgen ze inzicht in laadsessies van hun werknemers, nodigen ze gemakkelijk nieuwe werknemers uit en kunnen ze altijd rekenen op 24/7 helpdesk support. Alles gaat automatisch en waardoor er dus vrijwel geen papierwerk meer overblijft voor werkgever en werknemer. Tot slot blijf je als organisatie door de onafhankelijkheid van E-Flux altijd flexibel omdat je nooit vast zit aan één laadpaalmerk. 

Welke laadpalen werken met E-Flux?

Momenteel kan het E-Flux platform gekoppeld worden aan de volgende laadpaalmerken: ABB – Alfen – CTEK – Delta – Eassee - EATON – Elexon – Elift – Ecotap  – eNovates – Etrel – EVBox – Flexicharge – Hypercharger – KEBA –          Schneider Electric – Smappee – Tritium – vanderSijs techniek en automatisering bv – Wallbox – Webasto – XCharge – ZAPTEC.

Direct bestellen