ALFEN EVE SINGLE PRO-LINE: SLIM, COMPACT EN TOEKOMSTBESTENDIG

Door Alfen
17 augustus 2021
Alfen

De Alfen Eve Single Pro-line is een slim en compact laadstation voor thuis en op de zaak. De behuizing van dit 3,7kW tot 22kW laadstation is uitgevoerd in een duurzaam lichtgewicht polycarbonaat. Het laadstation werkt op basis van gebruikersautorisatie maar Plug & Charge is ook een optie. Het is mogelijk het laadstation te verbinden met een backoffice. Gebruikers kunnen hun laadgegevens dan via elk met internet verbonden apparaat inzien.

De gebruiksinterface van de Alfen Eve Single Pro-Line is voorzien van een kleurenscherm met de mogelijkheid een logo te uploaden. Een geïntegreerde RFID-lezer ondersteunt gebruikersidentificatie en een MID-meter maakt financiële afwikkeling mogelijk. Internetverbinding via GPRS/ethernet met gegevens is beschikbaar via vrij gekozen managementsystemen van derden.

Geavanceerde slimme functies

De Alfen Eve Single Pro-line bezit toonaangevende slimme functies. Het laadpunt ondersteunt meerdere gebruikersprofielen, prijshiërarchieën en afwikkelingen van financiële transacties. Het is mogelijk om te communiceren met en reageren op andere slimme technologieën. Daarnaast heeft het laadpunt oplossingen met gedeelde standaarden en open protocollen.

Selecteer en wissel van managementsysteem

Het laadpunt kan worden gebruikt met Alfen's eigen mangamentsysteem, maar is ook te integreren met ieder OCPP-conform backoffice voor registratie van energieverbruik, transactiegeschiedenis en toegang op afstand voor diagnostiek en upgrades.

Full-colour 3,5” scherm met mogelijkheid een logo te uploaden

Een kleinere versie van het zeer geliefde scherm van Alfen's grotere vlaggenschip oplaadpunt. Het scherm begeleidt de gebruiker door het laadproces. De populaire functie een logo te uploaden biedt ook een unieke kans de lader van een merknaam te voorzien.

Robuust, veilig en betrouwbaar

Alle producten zijn ontworpen om robuust, veilig en betrouwbaar te zijn. Ze zijn gebouwd in de Nederlandse Alfen-fabriek gebruikmakend van hoogwaardige componenten en worden getest en onafhankelijk gecertificeerd. Ieder model wordt standaard geleverd met garantie en een optioneel dienstenpakket met service level agreement.

Ontworpen voor integratie

Alle Alfen-laadstations zijn ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren terwijl de netaansluiting gewaarborgd blijft. Dit maakt ze uitermate geschikt voor integratie en interoperabiliteit met zelf-opgewekte hernieuwbare energie, energieopslag en flexibele energietarieven.

Alfen slim laadnetwerk

Alfen heeft ook de mogelijkheid om een netwerk te creëren met tot 100 Alfen oplaadpunten met enkele laadcontacten of 50 oplaadpunten met dubbele laadcontacten op één locatie. Verdeel het laden continue over alle ladende voertuigen om de oplaadsnelheden te maximaliseren binnen de beschikbare lokale netcapaciteit. Bevat ook de optie om laadprioriteiten op maat in te stellen.