AAN DE SLAG MET SMART EN DUURZAAM WERKEN

Technische Unie
7 maart 2022
Technische Unie

Smart gaat niet alleen over Smart Building. Smart is zoveel meer dan dat. Op deze pagina gaan we het hebben over Smart in de breedste betekenis van het woord. Slim, efficiënt én duurzaam werken. 

Tijdens een werkproces, of u nu installateur bent of op kantoor werkt, komt inefficiëntie en verspilling voor. Dat is zonde. Maar hoe kunt u dan wél smart uw werk inrichten? 

Smart werken in een slim gebouw

‘Smart’, je hoort het woord steeds vaker. Smart Building, Smart producten, Smart werken. Maar wat ís dat nou eigenlijk? We beginnen met een Smart Building. 

Een Smart Building is een gebouw dat gebruik maakt van technologie om informatie te delen over wat er in het gebouw gebeurt tussen systemen om de prestaties van het gebouw te optimaliseren. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om verschillende processen te automatiseren, van verwarming en ventilatie tot airconditioning en beveiliging. Heeft u een groot kantoorpand? Dan is het 'versmarten' van dat gebouw eigenlijk heel slim. Waarom? Lees alles over Smart Building.

Smart met energie

Met energiemanagement of energiemonitoring krijg je inzicht in het energieverbruik van een (kantoor)gebouw. Maar energiemonitoring zorgt ook voor een optimale balans tussen de energievraag en het gebruik binnen het gebouw.
Zo wordt de duurzaam verkregen energie vanuit de zonnepanelen en de warmtepomp gemonitord, binnen het pand gehouden en optimaal afgestemd op het verbruik.
Het streven daarbij is om zo min mogelijk energie terug te leveren aan het net en zo nul-op-de-meter te realiseren. Met slimme meters en softwaresystemen kunt u als eigenaar het energieverbruik beheren. Super smart dus! Lees meer over Energiemanagement.

Training ISO 50001 Energiemanagement

Wilt u een energiemanagementsysteem volgens de ISO 50001 opzetten en invoeren? Dan krijgt u daarbij te maken met de energiebeoordeling én moet u voldoen aan de wet- en regelgeving. ISO 50001 is het instrument om bedrijven te ondersteunen bij hun energiebeheer en bij het besparen van energie en kosten. 
Bekijk de training ISO 50001 Energiemanagement in de praktijk.

Smart met vervoer

Velen van ons rijden nog steeds in een dieselbus of vrachtwagen. In steeds meer steden worden deze wagens geweerd. Er komt teveel CO2-uitstoot aan te pas. Een werkbus of complete vrachtwagen even vervangen is niet altijd te realiseren. Maar uw eigen voertuig mínder gebruiken kan wél!

Logistiek op locatie

Op een bouwplaats of bij een fabriek moeten op het juiste tijdstip alle materialen aanwezig zijn. Het is onhandig als u nog met de bus naar een leverancier moet rijden om de laatste materialen op te halen. Door te kiezen voor Logistiek op locatie bespaart het u een ritje naar de leverancier van uw spullen. Met Logistiek op locatie ontvangt u efficiënt uw materialen, vermindert u voorraadkosten én reduceert u faalkosten? Super smart, duurzaam én efficiënt! Lees alles over Logistiek op locatie.

Stadslogistiek

Goederen bezorgen op de traditionele manier wordt in steden steeds moeilijker. Milieuregels en -zones vragen om een andere aanpak. En daar blijken steden gelukkig ook uitermate geschikt voor. Project Duurzame Stadslogistiek van Technische Unie verkent de mogelijkheden met pilots in verschillende steden. CO2-neutraal bezorgen in de stad. Slim en duurzaam! Meer weten over onze pilot Stadslogistiek?

Smart shoppen

Het lijkt simpel gedacht, maar u bespaart er toch wel degelijk tijd en geld mee: one shop, one stop! Bij Technische Unie vindt u alles voor uw klus. Producten voor sanitair, elektrotechniek, verwarming en klimaat, gereedschap, consumentenproducten, verlichting en persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarnaast bieden we ook nog diensten zoals het verhuur van gereedschap. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat u bij ons aan het goed adres bent en niet nog naar andere winkels hoeft te rijden. Efficiënt, snel én u bespaart ook nog op brandstofkosten.

Smart werken met de dienst Kabelsnijden

Smart werken is ook slim omgaan met uw tijd. Moet u bijvoorbeeld kabels leggen, dan moet dat efficiënt en snel gebeuren. De juiste lengte moet worden bepaald én het juiste materiaal moet op de juiste plek zijn. Wij kunnen u verzekeren dat uw project soepel verloopt als u kiest voor onze dienst Kabelsnijden. Lees hier meer over Kabelsnijden.

Smart werken door te huren in plaats van kopen

Het huren van een perstang of een netwerkmeter: waarom is dát nou smart? Simpel: u heeft waarschijnlijk niet bij elke klus een perstang of netwerkmeter nodig. Door het te huren wanneer u het nodig heeft, bespaart u geld. U hoeft immers het apparaat niet zelf aan te schaffen. Het is dus niet alleen smart, het is ook duurzamer én goedkoper. Lees meer over onze Verhuurservices.