ISO 50001: Energiemanagement in de praktijk

Normen en richtlijnen Technische Unie
7 mei 2021
Technische Unie

Wilt u een energiemanagementsysteem volgens de ISO 50001 opzetten en invoeren? Dan krijgt u daarbij te maken met de energiebeoordeling én moet u voldoen aan de wet- en regelgeving. ISO 50001 is het instrument om bedrijven te ondersteunen bij hun energiebeheer en bij het besparen van energie en kosten. 

Momenteel is deze training niet ingepland. U kunt zich inschrijven op de wachtlijst voor toekomstige data. Neem voor incompany-mogelijkheden contact op met TU Campus

Resultaat

De ISO 50001-norm helpt uw organisatie de beoogde resultaten te behalen van het energiemanagementsysteem. Deze beoogde resultaten zijn waardevol voor het energieverbruik, de organisatie zelf en belanghebbenden. De beoogde resultaten van een energiemanagementsysteem bevatten: het verbeteren van de energieprestaties, het voldoen aan de compliance verplichtingen en het bereiken van energiedoelstellingen.

Over deze training

Tijdens de training leert u alles wat je moet weten om een efficiënt energiemanagementsysteem op te zetten en in te voeren. Na afloop kunt u aangeven waarom maatregelen genomen moeten worden en wat dit betekent voor de organisatie. Daarnaast leert u hoe u daarmee het management van de organisatie kunt overtuigen. Aan het einde van de training:

  • Kent u de eisen die ISO 50001:2018 stelt aan een energiemanagementsysteem
  • Weet u waarom en hoe u een energiebeoordeling van uw organisatie uitvoert
  • Kunt u de eisen uit de ISO 50001:2018 vertalen naar de werkpraktijk
  • Kunt u een beheersbaar en eenvoudig te onderhouden energiemanagementsysteem opzetten
  • Weet u hoe u een projectplanning opstelt voor het opzetten en invoeren van het systeem
  • Weet u waarmee u rekening moet houden bij interne audits en directiebeoordeling
  • Weet u hoe de certificatie in zijn werk gaat
In het kort

Voor wie:

Deze training is geschikt voor energie- en milieucoördinatoren, milieuadviseurs, facilitair managers, managers technische dienst, KAM-managers of -medewerkers, operationeel managers en iedereen die aan de slag wil gaan met energiemanagement.

Duur:

2 dag(en), 14 uur

Maximaal aantal deelnemers:

12 deelnemers

Investering:

€875,00 (excl. BTW) per persoon, inclusief studiemateriaal en lunch

Momenteel is deze training niet ingepland. U kunt zich inschrijven op de wachtlijst voor toekomstige data. Neem voor incompany-mogelijkheden contact op met TU Campus

Deze pagina is met zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat informatie niet volledig, up-to-date of onjuist is. Technische Unie kan in dat geval niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade of kosten die hieruit voortvloeien. Wij verwijzen u naar de algemene voorwaarden en de opleidingsvoorwaarden op deze website.