PLUG & PLAY PATCHKABELS EN CORDSETS

Door LAPP
18 juni 2021
LAPP

De Ethernetkabels van het merk ETHERLINE® zijn ontworpen voor allerlei soorten industriële omgevingen. Of het nu in de schakelkast is of in veeleisende applicaties: uw netwerkcommunicatie is altijd in goede handen met datakabels van LAPP.

Voorgeconfectioneerde datakabels, zogenaamde patchkabels, vormen de basis van elk systeem dat op ethernet gebaseerd is. Ze worden op veel plaatsen in Industry 4.0 gebruikt en zijn daarom een elementair onderdeel van de netwerktechnologie, die op betrouwbare wijze data moet overbrengen, maar meestal niet aan industriële eisen hoeft te voldoen. Deze ethernetkabels zijn reeds voorzien van RJ45, M8 of M12 connectoren en zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes met Cat.5 en Cat.6A transmissie-eigenschappen. Binnen dit gamma heeft LAPP ook een serie veelzijdige patchkabels die UL-gecertificeerd zijn. Deze ETHERLINE® LAN Cat.6A patchkabels kunnen dankzij deze certificering wereldwijd worden gedistribueerd en gebruikt. Het grote voordeel hiervan is dat er geen aparte voorraden nodig zijn voor bijvoorbeeld de Noord-Amerikaanse markt en wordt er ruimte bespaard op productielocaties.

Voor elke behoefte heeft LAPP de juiste oplossing, zowel voor de installatietechniek met patchcords met open uiteinden en connectoren voor on-site montage als voor de machinebouw met plug & play patchcords. Dankzij de dubbele afscherming, die bestaat uit folieafscherming en koper omvlechting, kunnen de patchkabels ook worden gebruikt in industriële schakelkasten met een lage elektromagnetische interferentie. Deze kabels kunnen ingezet worden voor alle gangbare protocolstandaarden zoals, PROFINET, EtherCat en Ethetnet/IP.  Door een niet-permanente aansluiting kan de kabel eenvoudig gewisseld worden tussen verschillende apparaten en is daardoor eenvoudig te installeren.

Ontdek Plug & Play patchkabels en cordsets