OCS | RUTENBECK POWER OVER ETHERNET DATA-INBOUWMODULE

Door OCS
18 augustus 2021
OCS

Power over Ethernet (PoE) is nog steeds in opkomst. Met PoE is de datakabel niet alleen geschikt voor data-overdracht, maar ook voor stroom. OCS introduceert de oplossingen van Firma Rutenbeck

Efficiënt, snel en veilig

De roep om kabelefficiëntie wordt steeds groter. Niet alleen kostenbesparing en functionaliteit zijn belangrijk, ook duurzaamheid heeft prioriteit. Investeringen in het gebouw moeten toekomstbestendig zijn. In overeenstemming met bijvoorbeeld BREAAM.  Met Internet of Things (IoT) worden gebouwen ook steeds slimmer. Power over Ethernet (PoE) is een systeem voor nu en later.

Power over Ethernet houdt in het kort in dat via een datakabel niet alleen data-overdracht plaatsvindt, maar ook stroomvoorziening. Dit betekent een halvering van de kabels. Daarmee worden o.a. installatiekosten, ruimte en energie bespaard. De snelheid en veiligheid van het internet blijven, anders dan met Wifi, met een vaste data-aansluiting gegarandeerd. Belangrijk voor bijvoorbeeld banken en ziekenhuizen.

Geschikte apparaten en IoT

De dunnere datakabel is geschikt voor aansluiting van o.a. IP-bewakingscamera’s, VOIP-telefoons, bedieningsdisplays of laptops. Zij zijn gebaat bij de stroom/data combinatie. Via het internet staan ze constant in dialoog met receivers. De beelden van de camera gaan bijvoorbeeld via het internet naar de centrale. Er komen steeds meer apparaten geschikt voor PoE. Het is belangrijk nu al daarop voorbereid te zijn.

PoE is eveneens een mogelijkmaker van Internet of Things (IoT). Met IoT kan een arts bijvoorbeeld op afstand bekijken hoe het met de patiënt gaat. De facility manager kan de luchtkwaliteit monitoren. Ook thuis zal IoT een steeds grotere rol spelen.

Het begin van de installatie: de Rutenbeck data-inbouwmodule.

Wat is er nodig voor de installatie van PoE? De datakabels zijn vaak al aanwezig. Check wel of deze van goede kwaliteit zijn. Dit is belangrijk voor het vermogen en de daarbij ontwikkelde warmte. OCS werkt met de producten van de Duitse topleverancier Rutenbeck. Het bedrijf produceert een compleet pakket met o.a. switches en hoogwaardige dataconnectoren.

Een eenvoudige oplossing om nu al een begin te maken met een toekomstbestendige data-infrastructuur zijn de Rutenbeck data-inbouwmodules. Deze zijn zowel geschikt voor data-overdracht als stroomvoorziening. Ook zonder PoE zijn de data-inbouwmodules een kwalitatieve keuze. Het grote voordeel is dat u met deze inbouwmodule op de toekomst bent voorbereid. We zetten de kenmerken op een rij:

  • Behuizing van stabiele zinklegering geschikt voor alle afdekramen van bekende fabrikanten incl. 25 jaar garantie.
  • Zowel geschikt voor 10 Gbit/s als voor PoE++
  • Geschikt voor datakabels van 6,0-10,0 mm doorsnede.
  • Geschikt voor montage in o.a. wanddozen en wandgootsysteem

Binnenkort publiceert OCS een Whitepaper over alle mogelijkheden van PoE. Neem voor meer informatie contact op met uw vestiging of OCS. We helpen u graag!

Ontdek OCS Rutenbeck Power Over Ethernet Data Inbouwmodule