LINKIQ™ KABEL- EN NETWERKTESTER

Door Fluke
10 mei 2021
Fluke

De LinkIQ™ kabel- en netwerktester is de testoplossing voor het controleren van kabelprestaties tot 10 Gb/s en het oplossen van netwerkconnectiviteitsproblemen. Daarnaast valideert de LinkIQ de kabelprestaties met behulp van frequentiegebaseerde metingen en geeft informatie over de afstand tot de fout, samen met een wire map van de te testen kabel. 

Met LinkIQ™ kunt u:

  • De maximale kabelsnelheid bepalen (tot 10 Gb/s)
  • PoE-apparaten installeren en storingzoeken via Switch Negotiation en PoE-belastingstest
  • Informatie over aangesloten switches vinden (switchnaam, poortnummer en VLAN)
  • Uw werk documenteren via LinkWare™ PC

Zo werkt het

De LinkIQ™ kabel- en netwerktester voert de diagnose van de dichtstbijzijnde switch uit om belangrijke netwerkproblemen te identificeren en de switchconfiguratie te valideren, zodat u geen ander apparaat hoeft te gebruiken. Extra functies zijn analoge en digitale toonverwerking, Port Blink, 802.1x-verificatie, externe kabel-identifiers en de mogelijkheid om resultaten te beheren via LinkWare™ PC.

De LinkIQ™ kan lengtes meten tot 305 m en geeft de afstand tot storingen zoals onderbrekingen, kortsluitingen en niet-afgesloten kabels. Met behulp van de externe ID-module kan een volledige wire map van de kabelparen worden gemaakt, zodat verkeerd aangesloten en gesplitste paren kunnen worden geïdentificeerd. De primaire kabeltestfunctie van de LinkIQ™ is de kabelprestatietest die de kabelbandbreedte kwalificeert van 10BASE-T tot 10GBASE-T (10 Mb/s tot 10 Gb/s). Deze tests worden uitgevoerd met behulp van frequentiemetingen. Het gebruik van metingen op basis van IEEE-normen zorgt ervoor dat geteste verbindingen voldoen aan de prestatievereisten, in tegenstelling tot transmissietesters die alleen bewijzen dat de specifieke testapparaten via de verbinding kunnen communiceren. Operators kunnen prestatievereisten instellen van 10 Mb/s tot 10 Gb/s voor een eenvoudige pass/fail-indicatie.

Naast de robuuste kabeltestfuncties biedt de LinkIQ™ ook gedetailleerde informatie over de dichtstbijzijnde aangesloten switch. De LinkIQ™ communiceert met de switch om de geadverteerde gegevenssnelheid (tot 10GBASE-T), half/full-duplex-identificatie, de switchnaam, het poortnummer en VLAN-informatie te achterhalen.

Power-over-Ethernet maakt de installatie van apparaten zoals beveiligingscamera's en wifi-toegangspunten eenvoudiger, maar uit een onderzoek van de Ethernet Alliance onder meer dan 800 installateurs, integrators en eindgebruikers bleek dat vier van de vijf respondenten problemen ondervonden bij de integratie van PoE-systemen. Een deel hiervan heeft te maken met het feit dat de IEEE drie PoE-normen biedt, de term "PoE" niet is geregistreerd en er ook diverse implementaties zijn die niet aan de normen voldoen. Om de PoE-installatie en het storingzoeken te vereenvoudigen, geeft de LinkIQ de paren weer waar stroom wordt geleverd, inclusief de verschillende vermogensniveaus en paren voor "dual-signature"-implementaties. Daarnaast zal de LinkIQ de verbinding daadwerkelijk belasten om ervoor te zorgen dat de geadverteerde hoeveelheid stroom daadwerkelijk door de switch wordt geleverd via de kabelinfrastructuur.

De LinkIQ biedt volledige documentatiemogelijkheden voor de tests die worden uitgevoerd.

Ontdek Linkiq kabel- en netwerktester