TUNABLE WHITE: LICHT DAT HELPT BIJ BETER ZIEN, VOELEN EN PRESTEREN

Door Philips
16 november 2022
Philips

De juiste verlichting kan een groot positief effect hebben op het welbevinden. Dit komt omdat licht de krachtigste regelaar is van onze biologische klok. Met de Tunable White functie kun je met verlichting welzijn en prestaties positief beïnvloeden.

Tunable White

Met de nieuwe Tunable White functie van de Interact Pro app kun je de kleur in jouw (werk)ruimte ideaal afstemmen op de omstandigheden. Door de verlichting eenvoudig te personaliseren wordt het licht geoptimaliseerd voor het moment of de taak die voor je ligt. Verlichting kan zelfs zodanig worden ingesteld dat het de natuurlijke kleur en volgorde van het daglicht nabootst, wat ervoor zorgt dat de verlichting in harmonie werkt met onze biologische klok. Op scholen en kantoren kun je dit effectief inzetten door de kleur van het licht in de ochtend warm te zetten, en dit gedurende de dag te verschuiven naar een koeler licht.

tunable-white-interact-pro

Taakgerichte verlichting

Ook voor specifieke taken kan dit goed van pas komen. Zo is een warm wit licht van 2700 Kelvin optimaal voor een comfortabele omgeving voor bijvoorbeeld een overleg. Koud wit licht van 6500 Kelvin verhoogt de concentratie en focus voor intensere sessies. Ten slotte kan gedimde verlichting gebruikt worden bij presentaties of informele sessies.

Met Tunable White verbeter je comfort en lichtniveaus met verlichting die voldoet aan het volgende:

  • een uitstekende CRI
  • CCT van 2700 – 6500 Kelvin
  •  de WELL building standard

Het afstemmen van de verlichting regel je eenvoudig met de wandschakelaar, of via de Interact Pro app. Doordat de verlichting in de werkruimte meer persoonlijke controle biedt, kun je zelf zorgen voor een gezonde en aantrekkelijke werkruimte die zorgt voor meer welzijn en productiviteit van de medewerkers.