PLUG-AND-PLAY LAADPALEN INSTALLEREN

Door Technische Unie
9 juni 2023
Technische Unie

De vraag naar laadpalen is groot, maar de handjes om deze te installeren zijn schaars. Hoe kunt u als installateur toch voldoen aan deze enorme vraag? Daar hebben de fabrikanten voor laadpalen wat op bedacht. Er zijn veel nieuwe Plug-and-play oplossingen ontworpen die helpen de installatietijd te bekorten. Wij nemen graag 2 voorbeelden met u door.

Wallbox eenvoudig geïnstalleerd

Een laadpalenmerk dat bekend staat om de korte installatietijd is Wallbox. Zij versnellen de installatie van hun laadpalen met een drilling-template en clipsysteem voor een eenvoudige muurbevestiging.

Met deze drilling-template markeert u gemakkelijk de gaten, waar vervolgens de laadpaal wordt opgehangen. Na het verbinden van de stroomtoevoer met het clipsysteem kan het frontje van de laadpaal erop worden geklikt.

Om de installatietijd verder in te korten biedt Wallbox de mogelijkheid tot het aansluiten van de stroomtoevoer via de onderzijde én de achterzijde. Van ieder model zijn er installatievideo’s beschikbaar.

 

 

EVBox Livo maakt het makkelijk

De EVBox Livo beschikt over een eenvoudig te monteren beugel en over eenvoudige kabelinvoer-mogelijkheden. Het station is van binnen ruim opgebouwd waardoor de bekabeling gemakkelijk is aan te sluiten. Bovendien kan het zowel van boven als van onder worden gevoed.

EVBox beweert dat de installatietijd enkele minuten is. Daarvoor moet u wel een geoefende laadpaalinstallateur zijn. Aan de bijbehorende app ligt het in ieder geval niet: u hoeft alleen de QR-code in het station te scannen en de vragen te beantwoorden.

De EVBox Livo wordt softwarematig opgeleverd met de juiste gegevens. Daardoor is het station direct uit de doos te testen zonder instellingen te wijzigen of een account aan te maken. Bekijk de installatievideo voor meer tips.