4 DUURZAME INNOVATIES VOOR DE ENERGIETRANSITIE

Door Technische Unie
11 maart 2022
Technische Unie

In april 2022 staat Technische Unie op de Solar Solutions beurs met een deels hergebruikte stand (want: duurzaam!), met nieuwe, niet eerder getoonde duurzame oplossingen. Een bezoek aan onze stand geeft u meteen inzicht en informatie over innovaties op het gebied van zonne-energie, energieopslag, warmtepompen, laadpalen en hybride en all-electric totaaloplossingen.
Over de vier meest innovatieve oplossingen op onze nieuwe stand leest u hier...

1. Energieopslag in zoutwaterbatterij

Nu de salderingsregeling komend jaar afloopt, wordt het steeds lucratiever om zelf opgewekte energie op te slaan in een batterij voor later gebruik. We laten op onze stand een aantal mogelijkheden zien voor zonne-energieopslag.
Eén van de nieuwste oplossingen is de Natrium-ion Zoutwater Batterij van Elfa.

2. PVT-panelen met propaanwarmtepomp

Wie onze stand op een eerdere editie van Solar Solutions heeft bezocht, heeft vast al eens het PVT-paneel van Triple Solar gezien. Tot voor kort werden PVT-panelen voornamelijk gecombineerd met een water/water-warmtepomp. De PVT-panelen die op het dak liggen worden gebruikt als energiebron voor de warmtepomp. Omdat deze oplossing vooral in zeer goed geïsoleerde woningen toepasbaar is, komt Triple Solar nu met een alternatieve oplossing voor minder goed geïsoleerde gebouwen. Dit gaat om een propaanwarmtepomp. In te zetten als all electric óf hybride oplossing. 

3. Van het gas af zonder buitenunit

Nu de gasprijzen de pan uit rijzen is het steeds lucratiever om helemaal niet meer afhankelijk van aardgas te zijn. Steeds meer warmtepompoplossingen bieden de mogelijkheid om volledig all electric te gaan. Eén van die slimme totaaloplossingen is de lucht/water warmtepomp Paros van Alpha Innotec. Het mooie aan deze all electric oplossing? Hij heeft geen buitenunit!

4. Laadstation van gerecycled aluminium

Elektrisch rijden is al minder belastend voor het milieu dan rijden met een diesel- of benzineauto. Maar wat nou als de laadpaal die u gebruikt óók nog van duurzaam materiaal is gemaakt? De Aura van Charge Amps is een laadstation dat volledig is gemaakt van duurzaam recycled aluminium. Daarnaast is hij ook nog voorbereid op de toekomst. Bezoek Solar Solutions 2022

Meld u gratis aan voor Solar Solutions