UBEL VOOR SANITAIRE INSTALLATIES

Ubel

Sanitaire installaties in de utiliteit en de industrie zijn vaak behoorlijk complex. De nodige wet‐ en regelgeving vraagt om de juiste expertise. Ubel helpt u graag bij de keuze van de juiste componenten in uw ontwerp of installatie.

Techniek achter de muur

Sanitaire installaties bestaan uit meer dan de natte ruimtes. Achter iedere wasbak en toilet zit techniek uit het zicht, de techniek achter de muur of boven het plafond. Daar ligt de kracht van Ubel. De expertise op dit vlak is breed. Wij adviseren u graag over de toepassing van de juiste producten om tot een veilige en kwalitatief hoogwaardige installatie te komen. Denk hierbij aan expertise van o.a. appendage keuze, drinkwater beveiliging en het inregelen van tapwater circulatie systemen

Legionellaveilige-oplossingen

In de utiliteitsbouw en zeker in de installaties van prioritaire instellingen (zoals ziekenhuizen, zorginstellingen, zwembaden en sauna's, hotels etc.) is de wijze van het ontwerpen en realiseren van drinkwaterinstallaties een vak op zich. Belangrijk hierbij zijn o.a. de thermische beheersbaarheid (koud water koud en warm water warm houden) en voldoende verversing van het water in de gehele installatie (geen dode ruimtes). Ubel adviseert van het ontwerp tot en met uitvoer.   Ook bieden we de nodige speciale oplossingen om in tapwaterinstallaties de temperatuur beter te kunnen beheersen en makkelijker te kunnen monitoren. Denk hierbij aan oplossingen om het spoelprotocol te automatiseren en het loggen van de gegevens te waarborgen.

Drukverhoging

De gemiddelde waterdruk bij de hoofdaansluiting is in Nederland zo’n 2,5 bar. In hoogbouw of installaties met zeer lange leiding tracés is het vaak noodzakelijk deze druk te boosteren om zodoende ook op de minst gunstige tappunten in het gebouw nog voldoende waterdruk te kunnen garanderen. Wij helpen u graag bij het bepalen van de meest optimale drukverhoging die past in uw installatie. 

Warmtewisselaars

Voor het bereiden van warmtapwater worden in veel gevallen warmtewisselaars gebruikt. Deze wisselaars leveren wij met KIWA keur (dubbelwandige scheiding). Wij kunnen op basis van uw uitgangspunten de juiste wisselaar berekenen en aanbieden.

Meer informatie

Neem contact op met de specialisten van Ubel via 0742 435 334 of e-mail.