GESCHIEDENIS

geschiedenisTU

Technische Unie is opgericht door H.C. Heybroek in 1880. Het eerste jaar was de firma gevestigd in een huis in de Warmoesstraat in Amsterdam en daarna aan de Keizersgracht. Het bedrijf bleef groeien en kocht steeds meer aangrenzende panden aan de Keizersgracht op. Van "Magazijn voor Boheemsch Glaswerk en Lampenartikelen" groeide de organisatie uit tot de technische groothandel die het nu is.

1880 - H. C. Heybroek legt de fundering voor Technische Unie met het oprichten van een "Magazijn voor Boheemsch Glas en Lampenartikelen". Na een aantal fusies is daar de huidige Technische Unie uit ontstaan.

1930 - Ter ere van het vijftigjarig bestaan wordt de HAGEE – stichting opgericht tot verzekering bij ouderdom en overlijden. Nu is HAGEE het pensioenfonds van Technische Unie.

1967 - De eerste ondernemingsraad wordt geïnstalleerd. Op de agenda staan onder meer het aanstellen van een sociaal werkster en het oprichten van het collegialiteitfonds.

1978 - Het hoofdkantoor verhuist van de Keizersgracht naar Amstelveen waar het nog steeds is gevestigd.

1980 - Technische Unie bestaat 100 jaar. Tijdens dit jubileumjaar wordt het nieuwe distributiecentrum in Alphen aan den Rijn, zes voetbalvelden groot, feestelijk geopend door ZKH Prins Claus.

1982 - Het Franse Sonepar koopt een meerderheidsbelang in Technische Unie.

1994 - Technische Unie ontvangt de Nederlandse Kwaliteitsprijs. De prijs is voor bedrijven die meetbare verbeteringen kunnen aantonen op verschillende terreinen.

1998 - De eerste website van Technische Unie wordt opgeleverd. In dit jaar integreren Schotman, Snikkers en Technische Unie. En het distributiecentrum in Strijen wordt geopend.

2000 - Technische Unie wordt honderd procent dochter van het Sonepar.

2005 - Technische Unie viert haar 125 jarig bestaan. De jaaromzet bedraagt dan ongeveer 800 miljoen euro. In 2007 heeft Technische Unie een omzet van meer dan 1 miljard euro.

2009 – Technische Unie start met de bouw van een Dynamic Picking System (DPS) in het distributiecentrum in Alphen aan den Rijn.

2011 – Technische Unie is gecertificeerd voor trede 3 van de CO2 prestatieladder. Onze doestelling is het behalen van 10% CO2-reductie in 2015.

2011 – Technische Unie lanceert een mobiele webshop.

2011 – Het Dynamic Picking System in Alphen aan den Rijn wordt officieel geopend door Jan Franssen, Commissaris der Koningin van Zuid-Holland

2012 – De Technische Unie App voor de iPad wordt geïntroduceerd.

2012 – Technische Unie behoort tot de eerste 250 bedrijven in Nederland die de CO2-uitstoot van hun logistieke activiteiten binnen vijf jaar met 20% reduceren. Hiervoor wordt de Lean & Green Award toegekend.

2013 – Technische Unie neemt Ubel over. Ubel is een specialistische groothandel in afsluiters en appendages en is bovendien gespecialiseerd in het begeleiden van technische trajecten.

2014 - Thuiscomfort.nl, het inspiratieplatform voor consumenten, gaat van start. Particulieren vinden hier oplossingen op het gebied van duurzaam wonen, smart home en langer zelfstandig thuis wonen, en kunnen een installateur in de buurt vinden.

2015 - Sonepar Nederland, waar Technische Unie ook deel van uitmaakt, neemt Van Egmond Groep over, actief op het gebied van industriële automatisering.

2016 - Het online bestelgemak van klanten neemt verder toe. Bestellingen voor 20.00 geplaatst via technischeunie.nl worden vanaf nu de volgende werkdag geleverd.

2017 - Er wordt een start gemaakt met de zaterdagopenstelling van lokale Technische Unie vestigingen. Het Inspiratiecentrum Duurzaamheid in Zwolle opent haar deuren.

2018 - Technische Unie ontvangt zowel de TOP Employer Award als de Wecycle Gouden Bakkie-award. Om bij te dragen aan een groenere wereld, compenseert Technische Unie de CO2-uitstoot van haar wagenpark.

2019-2020 - Technische Unie opent nieuwe grootstedelijke vestigingen in Utrecht, Eindhoven,  Den Haag en Amsterdam.

Bekijk ons zeer complete assortiment