MENNEKES AFSCHAKELBAAR-VERGRENDELDE WANDCONTACTDOOS DUO

Door Mennekes
28 november 2022
author-image

MENNEKES introduceert de nieuwe wandcontactdoos DUO in 16 en 32 A. (3-, 4- en 5 polig). Zijn voorganger is al jaren een betrouwbaar begrip in de meest ruwe toepassingen. De opvolger kent sterke nieuwe eigenschappen!

Eenvoudige, tijdbesparende installatie

De onderbak heeft hetzelfde formaat als zijn voorganger en is daardoor eenvoudig uit te wisselen. Daarnaast is de onderbak 180 graden draaibaar waardoor de kabelinvoer flexibel kan worden gebruikt. Dankzij de uitneembare montageplaat kunnen de kabels gemakkelijk worden aangesloten, en met de onverliesbare combikopschroeven, bekend van AMAXX®, gaat het sluiten en openen kinderlijk eenvoudig.

Veilige en eenvoudige bediening

Veiligheid en gemak verwerkt in één apparaat: zolang er geen stekker in de contactdoos zit, staat de schakelaar op „Off“ en is deze beveiligd en gaat er geen stroom doorheen. Uitsluitend in deze stand kan een stekker in de contactdoos worden gestoken of eruit worden getrokken.
Zodra de stekker in de contactdoos zit kan deze op „On“ worden gezet, de contactdoos vergrendelt mechanisch en de stekker kan er in deze stand niet worden uitgetrokken. Zo stroomt de stroom veilig en storingsvrij.
Dankzij de klapdeksel die naar boven opent in plaats van richting de wand wordt een botsing met de onder ingevoerde kabels en kabelwartel voorkomen.
Nog meer veiligheid vereist? De wandcontactdoos kan worden beveiligd met een eigen lockout-tagout-hangslot . Zo kan de schakelaar worden beveiligd tegen ongewenst inschakelen tijdens bijvoorbeeld onderhoud.

MENNEKES afschakelbaar-vergrendelde wandcontactdoos

X-CONTACT® inside

Dankzij de X-CONTACT® contactbustechnologie kunt u de stekker bijzonder gemakkelijk in de contactdoos steken en eruit trekken – met tot 50% minder krachtinspanning.