MENNEKES OPLOSSINGEN VOOR WERVEN, SCHEEPSBOUW, SCHEPEN EN (CONTAINER)HAVENS

Door MENNEKES
25 mei 2022
author-image

Binnen de maritieme industrie bestaat een grote behoefte aan kwalitatief hoogwaardig industrieel contactmateriaal en verdelers. Op scheepswerven en in containerhavens wordt vaak gewerkt met zwaar materieel, en de contactmaterialen en verdelers moeten bestand zijn tegen de zwaarste omstandigheden.

MENNEKES voor maritieme toepassing

Hoge eisen aan kwaliteit en materiaal

Niet alleen de afmetingen van scheepswerfhallen zijn reusachtig, ook de energiebehoefte en daarmee het aantal benodigde contactmaterialen is enorm. Om probleemloos gebruik onder deze ruwe omstandigheden te kunnen verzekeren, stelt MENNEKES de hoogste eisen aan kwaliteit en materiaal.

Wandcontactdozen

Het MENNEKES assortiment tot 400 A omvat naast de klassieke wandcontactdozen ook varianten met hittebestendig binnenwerk, vernikkelde contacten voor verhoogde corrosiebescherming bij gebruik in de buurt van de zee, gezekerde, afschakelbare en vergrendelde uitvoeringen. Dankzij X-CONTACT® contactbussen is tot 50% minder krachtinspanning bij het steken en trekken nodig, zo kan ook het contactmateriaal bij een stroomsterkte van 125 A gemakkelijk door één persoon worden bediend.

AMAXX® contactdooscombinaties op vaste punten

Door de modulaire opbouw van de AMAXX® contactdooscombinaties kunnen ze individueel voor ieder stroompunt precies naar behoefte worden samengesteld en vormen zo de basis voor de stroomverdeling. Van de kleinste combinaties met één segment tot de grootste met vijf segmenten biedt MENNEKES voor iedere toepassing de passende combinatie. Standaard op voorraad of klantspecifieke oplossingen, met AMAXX® zijn de combinatiemogelijkheden nagenoeg eindeloos.

Mobiele oplossingen

Energie moet van de vaste punten op de scheepswerf op de schepen en in de scheepssegmenten worden gebracht, hier bieden de mobiele verdelers van MENNEKES uitkomst. Vooral de mobiele verdelers worden blootgesteld een de meest extreme belasting, alleen al het constante transport stelt bijzondere eisen. De EverBOX® en de EverBOX® Grip mobiele verdelers zijn robuust, stapelbaar en eenvoudig te hanteren. De EverGUM draagbare verdelers en verdeeldozen zijn weer- en verouderingsbestendig en kennen een hoge zuren- en logenresistentie. Het assortiment bestaat uit vele standaarduitvoeringen, maar klantspecifieke oplossingen zijn ook mogelijk.

Contactmateriaal voor koelcontainers op schepen en containerhavens

De MENNEKES contactmaterialen hebben zich bij het dagelijks gebruik, ook onder extreme omstandigheden, binnen de containerhavens veelvuldig bewezen. Of het nu gaat om AM-TOP® contactmateriaal, afschakelbare wandcontactdozen of AMAXX® contactdooscombinaties – MENNEKES heeft de passende oplossing voor de aanvullende eisen die gelden voor koelcontainers (Uurstand 3 h, volgens IEC 60309-2 / EN 60309-2, IP67).

Mechanische DUO-vergrendeling

Contactdozen met gepatenteerde mechanische DUO-vergrendeling zorgen ervoor dat de contactdoos alleen ingeschakeld kan worden als er een contactstop in zit. AMAXX® contactdooscombinaties kunnen ook worden uitgerust met DUO-vergrendeling.

AMELAN®

Voor hogere resistentie kan het MENNEKES materiaal optioneel ook geleverd worden in de kunststof AMELAN®. Deze kunststof heeft een hoge resistentie tegen zeewater, brandstof, olie en vet, verdunde zuren of basen, schoonmaakmiddelen en de meeste waterige zoutoplossingen. Dit kan op schepen en in havens een goede keuze zijn.

Ontdek MENNEKES maritieme oplossingen