BEWIJS VAN VAKMANSCHAP CO NEGEN MAANDEN LANGER GELDIG

Door Technische Unie
12 november 2021
Technische Unie

Goed nieuws voor wie in de afgelopen tijd het Bewijs van Vakmanschap CO heeft behaald. Dit certificaat, verplicht onder de nieuwe Gasketelwet, is 9 maanden langer geldig. (Bron: Installatie.nl) Zo worden installatiemonteurs en -bedrijven die hun hun papieren op tijd op orde hebben, niet de dupe van uitstel van die wet. 

Gasketelwet uitgesteld tot 2023

De nieuwe Gasketelwet geldt voor alle installateurs en gasinstallatiebedrijven in Nederland. In de toekomst mogen alleen gecertificeerde installatiemonteurs werkzaamheden uitvoeren aan (gas)verbrandingsinstallaties. Eerder werd bekend dat installatiebedrijven pas op 1 januari 2023 en niet op 1 april 2022 gecertificeerd hoeven te zijn voor de Gasketelwet. 

Trainingen en theorie-certificering gaan door

Vanuit TU Campus wordt maandelijks een groot aantal professionals opgeleid voor het CO-praktijkexamen. Ook nemen we bij hen het theorie-examen alvast af. In november en december 2021 zijn er weer verschillende trainingen ingepland. We gaan hiermee door, ondanks het uitstel van de invoering van de nieuwe Gasketelwet.

Wilt u het Bewijs van Vakmanschap CO behalen? Volg dan nu de training bij TU Campus. Dan heeft u voldoende tijd en gelegenheid om in 2023 over de benodigde papieren te beschikken.