GROHE geeft om elke druppel water

Door GROHE
30 september 2021
GROHE

GROHE streeft voortdurend naar een volledig duurzame benadering die in gelijke mate gericht is op de vastgestelde kernactiviteiten van medewerkers, leveranciers, klanten, processen, producten en maatschappelijke verantwoordelijkheid. 

Duurzame technologieën

GROHE maakt gebruik van intelligente technologieën om consumenten te helpen hun persoonlijke CO2-voetafdruk te minimaliseren. De waterbesparende technologieën zorgen voor minder waterverbruik zonder in te leveren op comfort.

GROHE EcoJoy wastafelkranen en douches beschikken over een doorstroombegrenzer. Deze vermindert het waterverbruik. Een beluchter zorgt voor dezelfde volumineuze ervaring als die van een gewone kraan of douche. Een toenemende trend is de keuze voor een elektronische kraan. Naast de doorstroombegrenzer wordt er ook water bespaard doordat het water alleen stroomt wanneer het nodig is. Door minder huidcontact, is de kraan ook hygiënisch en zeer eenvoudig te reinigen.

Kranen met GROHE SilkMove ES technologie zijn niet alleen soepel te bedienen,  maar gaan ook spaarzaam om met water en energie. De middenpositie van de greep geeft geen gemengd maar alleen koud water. Op deze manier wordt onnodig warm watergebruik tegengegaan.

Het toilet heeft een groot aandeel in het dagelijkse waterverbruik. Daarom biedt GROHE een waterbesparend toilet met Dual Flush. Per spoelbeurt gebruik je dan 3 of 6 liter water. Dit in plaats van tot wel 12 liter per spoelbeurt bij oudere toiletten.

GROHE Blue combineert gemak met een gezonde levensstijl en houdt rekening met ons milieu. Vergeleken met water in flessen is de impact van GROHE Blue op ons milieu zeer beperkt. Plastic flessen zijn niet nodig en dus hoeven er geen flessen geproduceerd, gerecycled, gereinigd en gevuld te worden. En zo is er minder vervuiling en minder energieverbruik.