Ontwerp energie-efficiënte motorbesturingen met de Motor Management Design tool

Door Schneider Electric
1 maart 2023
Schneider Electric

Met de Motor Management Design webapplicatie van Schneider Electric bouwt u eenvoudig een complete en energie-efficiënte motormanagement architectuur. Ook profiteert u van een uitgebreide energiebesparingsanalyse, zodat u energiekosten kunt besparen, inzicht krijgt in terugverdientijden en vervuiling kunt terugdringen.

Duurzaamheid en energie-efficiëntie belangrijkste uitdagingen voor de industrie

De meeste processen in industriële installaties zijn afhankelijk van elektrische motoren, waaronder transportbanden, pompen, compressoren en ventilatoren. Elektromotoren zijn daarmee kritische activa voor veel industriële activiteiten, maar ook grote verbruikers van elektrische energie. In een fabriek bijvoorbeeld kunnen elektromotoren verantwoordelijk zijn voor tot 95% van het totale elektriciteitsverbruik. Bijgevolg hebben motortoepassingen in de huidige markt met stijgende energieprijzen een aanzienlijke economische impact. Tegelijkertijd wordt de industrie in toenemende mate geconfronteerd met druk van regeringen, de maatschappij en investeerders om duurzaamheidspraktijken aan te tonen. De klanten van vandaag eisen eco-efficiënte merken, groene producten, verantwoord ingekochte materialen en op duurzaamheid gerichte oplossingen en diensten.

Een effectief ontwerp en beheer van motortoepassingen is de eerste stap naar energie-efficiëntie

Het goede nieuws is dat de technologie om duurzaamheid aan te pakken al bestaat. Digitale elektrificatie en automatiseringsoplossingen stellen ons in staat alles efficiënter te bedienen. Motormanagement optimalisatie brengt deze twee belangrijke industriële elementen samen om niet alleen de energie-efficiëntie van industriële systemen te optimaliseren, maar tegelijkertijd ook de prestaties van applicaties op lange termijn te verbeteren. Met een effectief ontwerp, engineering en beheer van motortoepassingen kunnen efficiënt werkende motoren aanzienlijk bijdragen aan het verbeteren van de duurzaamheid van industriële ondernemingen en het reduceren van het energieverbruik, de CO2-uitstoot en de totale kosten voor elektriciteitsverbruik. Het kan ook de prestaties, productiviteit, betrouwbaarheid en veiligheid van een toepassing helpen optimaliseren, wat allemaal leidt tot minder ongeplande stilstand en minder fabrieksonderbrekingen.

Maak gedetailleerde analyses om het potentieel voor energiebesparing te berekenen

Het ontwerpen van elektromotortoepassingen roept veel vragen op: van ontwerpers, machinebouwers, paneelbouwers en eindgebruikers. Om zijn partners en klanten te ondersteunen bij het kiezen van een energie-efficiënte oplossing voor hun motorbesturing, heeft Schneider Electric een speciale tool ontwikkeld: EcoStruxure Motor Management Design webapplicatie. Deze gebruiksvriendelijke tool combineert uitgebreide power system engineering berekeningen en componentenselectie en integreert de ontwerpaspecten van uw applicatie om u te helpen een complete motormanagement architectuur te bouwen. Met behulp van de energy saving calculator kunnen met slechts één klik gedetailleerde analyses worden uitgevoerd om het potentieel voor energiebesparing te berekenen. U hoeft alleen de kenmerken van uw motortoepassing op te geven om de werking van de aandrijving met variabele snelheid te vergelijken met de gebruikelijke stroomregeling. U krijgt direct een gedetailleerde rapportage over o.a. de energie en kosten die per jaar worden bespaard bij gebruik van een frequentieregelaar, de ROI en terugverdientijd van de investering in een frequentieregelaar en de reductie van CO-uitstoot.

EcoStruxure Motor Management Design tool.

Ontdek Schneider Electric Motor Management Design Tool