ABB TOEKOMSTBESTENDIGE INSTALLATIES DOOR SLIMME UPDATES EN UPGRADES

Door ABB
11 januari 2023
ABB

Bezig met verduurzaming? Daar hoort digitalisering van uw elektrische installaties bij. Met de meet- en monitormogelijkheden die zo ontstaan, verbetert u de energie-efficiëntie en realiseert u tegelijkertijd een toekomstbestendige installatie.

  

Haal het maximale uit uw installatie

Of u nu eindgebruiker, paneelbouwer of installateur bent: u wilt het maximale uit uw elektrische installatie halen. Elektrische installaties worden echter vaak aangelegd voor decennialang gebruik. De vraag is of de installatie gedurende die jaren ook wel steeds ‘bij de tijd’ is. De technologische ontwikkelingen gaan immers razendsnel. Verdergaande digitalisering, duurzame, hernieuwbare energiebronnen en stijgende energieprijzen zijn enkele trends die bedrijven dwingen om anders om te gaan met hun energieverbruik. 

Om hierop in te kunnen spelen, is digitalisering van de elektrische installatie een voorwaarde. In bestaande installaties kan vervanging van bestaande onderdelen de manier zijn om van de digitale voordelen gebruik te maken. Wanneer de investering of impact voor vervanging te hoog is, kan een installatie ook voorzien worden van een upgrade of retrofit. 

Maximale betrouwbaarheid, optimale energie-efficiëntie

ABB biedt verschillende merkonafhankelijke oplossingen om bestaande installaties te upgraden naar digitaal. Oplossingen die een maximale betrouwbaarheid en beschikbaarheid combineren met optimaal profijt van energie-efficiëntie. Bovendien verbeteren de prestaties en veiligheid van de installatie en is deze in één digitaliseringsslag toekomstbestendig te maken. Dergelijke toekomstbestendige installaties zijn kostenbesparend te realiseren zijn, wanneer bij de bouw ervan wordt ingezet op digitale en alles-in-een-componenten. Een aantal voorbeelden hiervan passeert hier de revue.

Update uw automaten met Ekip Touch

De Ekip Touch tripunit is leverbaar op ABB’s XT en Emax2 automaten en is een geavanceerde tripunit voor beveiliging van installaties. Deze tripunit kan direct of in een later stadium eenvoudig worden uitgebreid met diverse meetfuncties, zoals spanning-, kWh- en cos phi-meting. Daarnaast bieden de XT7 en Emax 2 voorzien van met Ekip Touch-unit de mogelijkheid tot voorspellend onderhoud. Via optionele communicatiemodules kan de informatie worden ingelezen door een bovenliggend systeem of gekoppeld aan het cloud-gebaseerde platform ABB AbilityTM Energy and Asset Manager.

In een handomdraai upgraden

De Ekip UP is een digitale plug-and-play-unit waarmee bestaande niet-digitale laagspanningsinstallaties worden gedigitaliseerd en geüpgraded. Hiermee kan het energieverbruik worden gemonitord en beveiligingsfuncties worden verbeterd. De Ekip UP kan worden gekoppeld aan ABB AbilityTM Energy and Asset Manager. De unit is geschikt voor laagspanningstoepassingen variërend van 40 kW tot 4 MW. De multifunctionele unit wordt eenvoudig gemonteerd en geconfigureerd: zelfs voor geavanceerde functies is niet meer dan basis-programmeerkennis vereist.

Ontdek ABB's vermogensschakelaars