Slim werken, slim besparen

Technische Unie
21 mei 2022
Technische Unie

Technische Unie Industrie onderzoekt namens en samen met u manieren om als industrie CO2 te reduceren. We zijn al veel te weten gekomen. Zo hebben wij inzicht gekregen in producten die beschikbaar zijn om energie te besparen. En we hebben samen met TNO onderzocht hoe de duurzame fabriek eruitziet. 

De volgende stap op weg naar een lager CO2-verbruik zijn wij zelf. Door slim te werken, slimme diensten en slimme tools te gebruiken, en nieuwe, slimme kennis in huis te halen, kan nog meer CO2 bespaard worden. We zetten de mogelijkheden graag voor u op een rij. 

Energiebesparing stap voor stap

Energiebesparing is geen kwestie van één knop omzetten. Het is een puzzel met misschien wel honderden stukjes. Alle informatie over wetgeving, stimuleringsregelingen en een handig stappenplan energiebesparing vindt u op deze pagina. Ook hebben we hier samen met partner Like Energy een menukaart energiebesparing opgesteld, om zo snel inzage te krijgen in verbeterpunten. 

Kennis over de ISO 50001

Een instrument om als industrie inzage te krijgen in energieverbruik – en zo stappen te kunnen zetten richting besparing – is invoering van de ISO 50001. TU Campus is het opleidingsinstituut van Technische Unie. Hier leert u alles wat je moet weten om zo’n efficiënt energiemanagementsysteem op te zetten en in te voeren.

Circopomp

Bent u actief in OEM en wilt u een gebruikte pomp een tweede leven geven? Samen met leveranciers en groothandels neemt Technische Unie deel aan het Circopomp-initiatief. Lever uw afgedankte pompen in bij ons Service Centrum en geef ze een tweede leven.

Onverpakt leveren

In paneelbouw is elke extra handeling die moet worden verricht, een kostenpost. Om die reden is Technische Unie voor dit segment gestart met de mogelijkheid om componenten voor kasten onverpakt aan te leveren. Bijvangst van deze service is dat er (veel) minder plastic en karton op uw locatie hoeft te worden afgevoerd. 

Tools om energie te besparen

Via leveranciers kan Technische Unie een groot aantal tools aanbieden. Verschillende van die tools leiden, direct of via een omweg, tot energiebesparing. We zetten ze graag voor u  op een rij: