DE DUURZAME FABRIEK | KENNISSESSIE EN WORKSHOP MET TNO

18 maart 2022
author-image

De energietransitie vraagt van ons dat we nú de mouwen opstropen in de industrie. Ir. Brigitte Jacobs en prof. dr. ir. Earl Goetheer van TNO verzorgen op 12 mei een kennissessie over dit actuele onderwerp, gevolgd door een workshop op 31 mei. Daarbij trekken zij de vergelijking met een voetbalelftal dat op álle posities op hoog niveau moet presteren, om te winnen. Waarbij ieder onderdeel een eigen rol speelt en optimalisatie van de samenwerking tot succes leidt. 

FC Energietransitie

Ja, waterstof is een trend om in de gaten te houden. Ja, warmtepompen komen eraan, ook in de industrie. Maar om de energietransitie in de industrie voortvarend aan te pakken en te laten slagen, is er méér nodig. Zijn er ook direct beschikbare oplossingen nodig, die vandaag geïmplementeerd kunnen worden. Kijk naar de inzet van aardgas, elektrificatie, circulariteit én dynamisch opereren. Geen enkele trend of innovatie is dé sterspeler die je de overwinning in de energietransitie op een presenteerblaadje aanreikt. Het gaat om een samenspel van factoren. Breng je energiestromen in kaart en pak als eerste de grootste verspillers aan. 

Kennisdeling door TNO

Earl Goetheer is hoogleraar werktuigbouwkunde aan de TU Delft en Principal Scientist Process technology bij TNO. Sinds zo’n 15 jaar doet hij bij TNO onderzoek naar processen in de industrie, een onderwerp waarover hij met veel kennis en enthousiasme spreekt.

Brigitte Jacobs-van den Eijnden is Business Developer Energy Transition Industry bij TNO. Zij heeft veel technische en commerciële ervaring met verschillende industriële bedrijven. Met haar kennis en ervaring kan zij de vertaalslag maken naar uw bedrijf of specifieke case. 

Kennissessie TNO De duurzame fabriek | 12 mei

Tijdens de Kennissessie wordt u In twee uur tijd meegenomen in de mogelijkheden binnen de energietransitie. Aardgas is een tussenstap, al zijn de kosten wel aanzienlijk. Daarbij stemmen Brigitte Jacobs en Earl Goetheer hun verhaal zoveel mogelijk af op de aanwezigen. 

Donderdag 12 mei 2022
Inspiratiecentrum Smart Industry, Eindhoven
12.30-16.00 uur
Deelname is gratis

Deze sessie is geweest, aanmelden is niet meer mogelijk. 

Workshop TNO De duurzame fabriek | 31 mei

In een workshopsetting gaan Brigitte Jacobs en Earl Goetheer één voor één de usercases van de deelnemende industriële bedrijven af. Na afloop verlaat u de sessie met een energiereductieplan, met concrete besparingsmogelijkheden. En natuurlijk leren we van elkaars cases.

Dinsdag 31 mei 2022
Inspiratiecentrum Smart Industry, Eindhoven
10.00-15.30 uur
Kosten deelname: 190 euro ex. BTW

Meer informatie