Inspiratiecentrum Smart Industry: plan uw bezoek

Technische Unie
31 mei 2021
Technische Unie

Smart industry is een van de belangrijkste pijlers voor de toekomst van industriële bedrijven. In Eindhoven bezoekt u ons 450 vierkante meter grote inspiratiecentrum over dit actuele onderwerp. 

Veel te zien én te beleven

Om concurrerend te zijn en te blijven, maken steeds meer industriële bedrijven de stap naar slimme technieken en slimme fabrieken. Wat daar allemaal bij komt kijken, laat Technische Unie zien in het inspiratiecentrum. Samen met leveranciers geven wij aan wat de mogelijkheden zijn met Smart Industry. En wat mogelijk is om in de praktijk toe te passen. Om zo industrieel Nederland te informeren en inspireren over de kansen van smart industry en dit ook concreet te maken, door bijvoorbeeld slimmer en efficiënter werken mogelijk te maken of stilstand te voorkomen. Beleven is dan ook een belangrijk onderdeel van het inspiratiecentrum smart industry, van digital twins en cobots tot Augmented Reality. 

Theorie en praktijk komen samen

Voor smart industry is het nieuwe inspiratiecentrum voortaan dé plek in Nederland om kennis en inspiratie op te doen. Maar liefst 15 leveranciers laten hun oplossingen zien. In de toekomst worden ook trainingen vanuit opleidingscentrum TU Campus aangeboden op de nieuwe locatie. Zo komt theorie en praktijk bij elkaar op dit belangrijke onderwerp. 

Inspiratiecentrum Smart Industry: serviceshoek

Smart industry in al haar facetten

Het inspiratiecentrumcentrum biedt een reis langs alle facetten van smart industry. Zo worden bezoekers bij binnenkomst direct al meegenomen langs de indrukwekkende geschiedenis van de industrie en de vier industriële revoluties met een 360 graden-projectie. 

Even verderop tonen de belangrijkste leveranciers van smart industry hun meest vooruitstrevende oplossingen. Zo kunnen bezoekers kennismaken met een industriële cobot en zijn er displays van ABB, Draka, Eaton, Geberit, Grundfos, Lapp, OMRON, Phoenix Contact, Pracht, Rittal, Schneider Electric, Siemens, Signify, SMC en Ubel. De displays worden steeds actueel gehouden en bieden bezoekers de gelegenheid hands-on te ervaren welke oplossingen er zijn.

Ook te zien in Eindhoven: de weegkast

Slimme diensten

Verder maakt u kennis met de slimme diensten waarmee Technische Unie smart industry ondersteunt. De implementatie en het onderhoud van smart industry vraagt om moderne, uitgebalanceerde dienstverlening. Hoe helpt Technische Unie industriële organisaties hierbij? In het inspiratiecentrum vindt u alle informatie over diensten als onverpakt leveren voor paneelbouw, EPLAN plug-in, verduurzaming, 1-Uur service en de 24/7 Calamiteitenservice. 

Industriële relaties van Technische Unie kunnen het inspiratiecentrum verder gebruiken als ontmoetings- of werkplek. Twee vergaderzalen en verschillende werkplekken zijn op afspraak beschikbaar voor vergaderingen of persoonlijke ontmoetingen met vertegenwoordigers binnen de industrie. Ook onderwijsinstellingen, brancheorganisaties en leveranciers worden nadrukkelijk uitgenodigd het inspiratiecentrum in te zetten voor hun bijeenkomsten.

Noviteiten in Inspiratiecentrum Smart Industry van Technische Unie

Plan uw bezoek in Eindhoven

Het Inspiratiecentrum Smart Industry is gevestigd op de begane grond van de Technische Unie Eindhoven, De Schakel 14, 5651 GH Eindhoven.