WERKT UW POMPSYSTEEM EFFICIËNT?

Door Grundfos
10 juni 2021
author-image

In gebouwen wordt gezocht naar manieren om energie te besparen. Muren worden geïsoleerd, gloeilampen worden vervangen voor Ledlampen, maar pompen in de technische ruimte worden niet altijd geoptimaliseerd.

Pompen zorgen voor de watervoorziening in een gebouw. In de meeste gebouwen staan pompen die 24/7 op maximaal toerental draaien. Hierdoor wordt een grote hoeveelheid energie verspilt – kosten waarop u kunt besparen. Met een Grundfos Energy Check kunt u het mogelijke bespaarpotentieel laten analyseren.

Wat is een Energy Check?

Een Energy Check is een analyse, waarbij het energieverbruik en de CO2-emissies van uw huidige pompen worden berekent. De analyse laat zien of er besparingen kunnen worden behaald door over te schakelen naar energiezuinigere Grundfos pompen.

HUPPE

Toepassingsgebied

Een Energy Check kan in elk gebouw gedaan worden, zoals kantoren, ziekenhuizen, hotels, zwembaden, stadion en winkelcentra.

Uiteraard ontvangt u na de Energy Check een gedetailleerd verslag.
Dit verslag bevat onder andere:

  •  Een compleet overzicht van het energieverbruik van de aanwezige pompen
  • Voorstel voor de vervanging van de pompen
  •  Een overzicht van de mogelijke besparingen
  • Terugverdientijd van de investering
  • Te realiseren CO2-reductie

Indien u op zoek bent naar een meer uitgebreide analyse van de pompprestaties dan biedt Grundfos u de Energy Audit.

HUPPE

Wat is een Energy Audit

Een Energie Audit is een diagnostisch hulpmiddel om buitensporig energieverbruik te identificeren. De service is gebaseerd op specifieke prestatiemetingen van de pomp, de hoeveelheid medium die de pomp verwerkt en op debietvariaties gedurende een korte en goed gedefinieerde periode.

Tijdens de audit meet een Grundfos-specialist waarden zoals debiet en energieverbruik; analoge waarden zoals druk, temperatuur en waterniveaus; en frequenties zoals het aantal starts/stops van de pomp en het aantal keren open/dicht van kleppen.

Op basis van deze statistieken beoordeelt de audit het totale rendement van uw pompen en worden wijzigingen voorgesteld om het rendement te verbeteren. Definitieve voorstellen zijn gebaseerd op berekeningen van mogelijke besparingen, CO2-emissiereducties en terugverdientijd op de initiële investering.

Net als bij de Energy check krijgt u een overzichtelijk verslag van de resultaten. In dit verslag staan de tijdens de audit verzamelde gegevens met grafieken die de ontwikkeling daarvan in tijd weergeven, een analyse van de eventuele gebreken en een voorstel voor mogelijke oplossingen, een gedetailleerde inschatting van de energiebesparing en de CO2-reductie, de terugverdientijd van de voorgestelde investering.

De voordelen die de Energy Check en Energy audit voor u bieden:

Duurzaamheid
Een Energy Check of Audit helpt u bij het inzichtelijk maken van het milieuprofiel van uw gebouw en ondersteunt bij het verminderen van uw energie -en waterverbruik

Besparing
U krijgt inzichtelijk hoeveel u momenteel spendeert aan uw pompsysteem, en hoe u samen met Grundfos besparing kunt realiseren.

Betrouwbaarheid
Met het installeren van nieuwe pompinstallaties bent u weer jaren verzekerd van een probleemloze werking van de installatie.

Ontdek Grundfos Pompsystemen

Meer over energiebesparen

Energiebesparing is een centraal thema binnen de industrie. Meld u in juni en juli 2021 aan voor BesparingsBoost-webinars van  SMC, ABB, LIKE energy, Grundfos en Technische Unie. Ontdek  verbeterpunten voor energiebesparing met onze overzichtelijke menukaart. Of volg de training ISO 50001: energiemanagement in de praktijk bij TU Campus.