MET AEROFOAM ISOLATIE BIEDT DE WALRAVEN GROUP TOEGEVOEGDE WAARDE

Door Walraven
9 juni 2021
author-image

Om de kwaliteit van de installatie te waarborgen kan de installateur tegenwoordig bouwen op een team van specialisten voor ophangsystemen, brandveiligheid en nu, met de komst van Aerofoam, ook op het gebied van isolatie. 

Met de komst van Aerofoam binnen de Walraven Group kan de installateur rekenen op een goed advies op het gebied van beugeling en isolatie. De combinatie leidt niet alleen tot een efficiënte benadering van het project maar ook voor kostenbesparing achteraf door een goede afstemming van isolatie en leidingdragers. 

De Europese Unie heeft zichzelf twee ambitieuze klimaatdoelen gesteld: de uitstoot van broeikasgassen met minstens 55% verminderen in 2030 en klimaatneutraal zijn in 2050. 

Het goede nieuws is dat er effectieve industriële isolatieoplossingen voor de korte termijn zijn die kosteneffectief zijn voor de eigenaren van de installatie en klaar om direct in te zetten.

De EiiF Study 2021 analyseert dat 14 Mtoe energie kan worden bespaard door de isolatienormen in de industrie te verbeteren, die het potentieel bieden om de CO2-uitstoot van de EU te verminderen. Het nationale besparingspotentieel door isolatie is gelijk aan het jaarlijks energieverbruik van meer dan 708.000 huishoudens. 

HUPPE

Isolatie wordt vaak bij de investering gezien als kostenpost. Uit onderzoek is gebleken dat na bezuiniging op de isolatie uiteindelijk de rekening wordt verdeeld over de maintenance- en energierekening. 

Koelinstallaties met temperaturen tot -40 graden Celsius dienen zorgvuldig geïsoleerd te worden om ijs en condensvorming te voorkomen en het verlies van energie tot een minimum te beperken. 

Aerofoam NBR platen en slangen hebben een hoge dampdiffusieweerstand en uitstekende isolerende eigenschappen.

De belangrijkste onderscheidende eigenschap is de materiaalsterkte. Aerofoam is zeer goed bestand tegen mechanische belasting. Dat betekent voor de verwerker dat er tijdens de installatie geen beschadigingen optreden. Voor de installatie eigenaar betekent de mechanische sterkte dat zijn installatie duurzaam beschermd wordt tegen energieverlies en corrosievorming. 

HUPPE

Veel aandacht is nodig bij het bepalen van de isolatiemethode ter plaatse van de ophangpunten. De thermische ontkoppeling dient qua isolatiewaarde en dampdiffusieweerstand minimaal gelijk te zijn aan het gekozen isolatiemateriaal. 

Als systeemoplossing bieden Walraven en Aerofoam de voor-geïsoleerde leidingdrager die draagvermogen en energiebesparende eigenschappen in één produkt verenigt. 

Het merk Aerofoam is sinds 2018 onderdeel van de Walraven Group en beschikt over een eigen centraal magazijn van 3.000 vierkante meter, gevestigd in Mijdrecht. Vanuit dit magazijn zijn we in staat onze klanten in de Benelux binnen 24 uur te voorzien van de materialen.

Bij Aerofoam vinden wij goede bereikbaarheid en uitstekende service belangrijk. Goed advies, technische ondersteuning en een goede samenwerking vormen de kernwaarden van onze organisatie.

Ontdek Aerofoam isolatie

Meer over energiebesparen

Energiebesparing is een centraal thema binnen de industrie. Meld u in juni en juli 2021 aan voor BesparingsBoost-webinars van  SMC, ABB, LIKE energy, Grundfos en Technische Unie. Ontdek  verbeterpunten voor energiebesparing met onze overzichtelijke menukaart. Of volg de training ISO 50001: energiemanagement in de praktijk bij TU Campus.