MEER GRIP OP ENERGIE MET NIEUWE SIEMENS SENTRON-TECHNOLOGIE

Door Siemens
3 juni 2021
Siemens

De nieuwste SENTRON-technologie van Siemens voor industrie-, infrastructuur- en utiliteitstoepassingen registreert energiewaarden en maakt deze inzichtelijk voor verdere archivering en analyse in energiemanagementsystemen en cloudapplicaties.

SENTRON Powermanager V4.1

Deze monitoringsoftware maakt alle energiegrootheden van aangesloten apparatuur inzichtelijk, waaronder spanningen, energiestromen, energieverbruik en netkwaliteit. Maar ook kasttemperaturen, schakel-statussen en maintenanceinformatie. Op basis hiervan kunnen maatregelen worden genomen om uitval te voorkomen, kan het energieverbruik worden geanalyseerd om de netkwaliteit te verbeteren en worden energiebesparingsmaatregelen zichtbaar.

Versie 4.1 heeft een open interface voor de koppeling met cloudapplicaties zoals MindSphere. Alle gegevens worden beschermd, veilig en eenvoudig in de cloud opgeslagen, waarmee vervolgens ook koppelingen met andere systemen gemaakt kunnen worden. 

SENTRON PAC 3120 en 3220

Deze nieuwe meters voor het bemeten en inzichtelijk maken van energieverbruiken en netkwaliteit hebben een industrieel design. Ze hebben naast de IEC-certificering ook de UL-certificering. Door de geïntegreerde web-interface van de PAC3220 kunnen de meters lokaal worden uitgelezen. Ze zijn toepasbaar in TN-, TT- en IT-stelsels en hebben diverse beveiligingsfeatures. Ze zijn geschikt voor 1A of 5A stroomtrafo’s en kunnen tot 690V zonder spanningstrafo’s worden ingezet. Beide meters kunnen de actieve energie en het actief vermogen met een nauwkeurigheid van 0,5% bepalen en harmonische vervorming (THD) meten. Ze kunnen via Ethernet of Modbus gekoppeld worden aan een hoger liggend energiemanagementsysteem en cloudomgevingen.

De PAC3220 heeft twee digitale in- en uitgangen en twee switchend Ethernet-poorten. Hij is uit te breiden met een twee poorten switchend PROFINET, PROFIBUS, Modbus RTU en andere modulen. De PAC3120 heeft twee digitale in- en uitgangen, maar is standaard uitgevoerd met Modbus RT-communicatie.

Ontdek Siemens Sentron-technologie

Meer over energiebesparen

Energiebesparing is een centraal thema binnen de industrie. Meld u in juni en juli 2021 aan voor BesparingsBoost-webinars van  SMC, ABB, LIKE energy, Grundfos en Technische Unie. Ontdek  verbeterpunten voor energiebesparing met onze overzichtelijke menukaart. Of volg de training ISO 50001: energiemanagement in de praktijk bij TU Campus.