LET’S KEEP THE WORLD TURNING WHILE SAVING ENERGY EVERY DAY!

Door ABB
3 juni 2021
author-image

Elektromotoren verbruiken meer dan 45% van alle elektrische energie wereldwijd. Tegen 2040 zal het aantal elektromotoren verdubbeld zijn. De overgang naar hoog-efficiënte motorsystemen zou het wereldwijde energieverbruik met 10% kunnen verminderen.

Hoog-efficiente motoren en drives spelen dus een belangrijke rol in het reduceren van de wereldwijde energie consumptie.

Maar wat heeft u daar aan?
Meer dan 90% van de totale eigendomskosten van een motor bestaat uit energiekosten. Dus hoe efficienter een motor met energie om gaat, des te meer kosten u bespaart. Geld die u in andere zaken kunt investeren.

Een goed ingeregelde aandrijflijn met hoog-efficiente motor en drive verdient zichtzelf binnen een paar jaar terug. Een gemiddeld industrieel bedrijf kan door optimalisatie van de aandrijflijnen 10 tot 20% energie besparen en de investering binnen 5 jaar terug verdienen. En daarmee gelijk voldoen aan de wetgeving, beter inzicht in de assets en een verhoogde procesbeschikbaarheid.

Ontdek ABB elektromotoren

Meer over energiebesparen

Energiebesparing is een centraal thema binnen de industrie. Meld u in juni en juli 2021 aan voor BesparingsBoost-webinars van  SMC, ABB, LIKE energy, Grundfos en Technische Unie. Ontdek  verbeterpunten voor energiebesparing met onze overzichtelijke menukaart. Of volg de training ISO 50001: energiemanagement in de praktijk bij TU Campus.