CLIMATE SWITCH: EEN KOEL HUIS MET VENTILATIE

Door Zehnder
9 juni 2021
Zehnder

De Nederlandse zomers worden warmer en langer. Oververhitting is een groeiend probleem in veel nieuwe en gerenoveerde woningen. Gelukkig kan met de juiste techniek het ventilatiesysteem worden ingezet om de woning te koelen. Bij Zehnder noemen ze dat Climate Switch.

Ventilatie als oplossing bij oververhitting in huis

De vraag naar koeling, en dan vooral airconditioning, veroorzaakt een fors grotere vraag naar elektriciteit. Oververhitting vraagt om fundamentele oplossingen. Zo klimaatneutraal mogelijk. Een duurzame, comfortabele en bovendien gezonde oplossing wordt gevonden in de vorm van ventilatie. Ventilatie blijkt, met name voor goed geïsoleerde nieuwsbouwwoningen, dé oplossing voor comfort in de zomermaanden. Daarnaast zorgt de continue toevoer van verse lucht voor een gezonder binnenklimaat.

Comfortabel binnenklimaat in elk seizoen

De Climate Switch techniek van Zehnder houdt met verse lucht het huis koel in de zomer en warm in de winter. De switch van warm naar koud wordt automatisch geregeld. Zo wordt duurzaam gebruik gemaakt van het ventilatiesysteem om een aangenaam en gezond binnenklimaat te creëren.

De oplossingen met Climate Switch

Om het huis koel te houden, wordt optimaal gebruik gemaakt een ventilatie-unit met warmte terugwinning. Optioneel is de ventilatie-unit te combineren met aanvullende, energiezuinige koeloplossingen.

Ventilatie-unit met warmteterugwinning.
De Zehnder ComfoAir E en ComfoAir Q zijn geschikt voor zowel warmteterugwinning in de winter als koelteterugwinning in de zomer. De ventilatie-units beschikken over een intelligente bypass-regeling: ideaal voor zomernachtkoeling. Daarnaast zorgen ze voor bescherming tegen te hoge of te lage luchtvochtigheid.

Enthalpiewisselaar.
De standaard warmtewisselaar kan vervangen worden door een enthalpiewisselaar. Deze zorgt voor een lagere gevoelstemperatuur door de luchtvochtigheid te beïnvloeden.

ComfoPost.
Combineer met een warmtepomp en koel en ontvochtig de ventilatielucht.

ComfoCool
Q.
Creëer maximaal wooncomfort. Maak gebruik van dit geïntegreerde compressiekoelsysteem om de ventilatielucht te koelen en te ontvochtigen.

ComfoFond-L Q
.
Combineer met een aardwarmtewisselaar en gebruik hernieuwbare energie uit de grond voor maximaal comfort en hoog rendement.

Ontdek Zehnder ComfoAir