10x kennis voor minder CO2-uitstoot

Wilt u uw kennis over duurzaam ondernemen vergroten? Wij hebben diverse trainingen, inspiratiecentra en specialisten voor u. Daarmee bent u goed voorbereid en kunt u de CO2-uitstoot verminderen.

1000

1. Leer alles over de warmtepomp

Wilt u op een praktische manier kennis maken met de werking en toepassing van warmtepompinstallaties?

Volg dan deze 2-daagse training waarin u de basisprincipes van de verschillende (hybride) warmtepompen leert. U krijgt er immers steeds meer vragen over omdat uw klanten minder gas willen verbruiken om kosten en CO2-uitstoot te verminderen.

2. Het wapen tegen CO2-uitstoot: energiemanagement

Wilt u een energiemanagementsysteem volgens de ISO 50001 opzetten en invoeren?

Dan is deze training echt iets voor u. Na afloop kunt u aangeven waarom bepaalde maatregelen genomen moeten worden en welke doelen de organisatie daarmee bereikt. Bijvoorbeeld de vermindering van CO2-uitstoot.

3. Zelf onderbouwd lichtadvies geven

Na afloop van deze training kunt u klantwensen omzetten in een onderbouwd lichtadvies.

Omdat verlichting vaak een grote energieverbruiker is in zowel woningen, gebouwen als industrie, vraagt dit om besparingen. Met uw lichtadviezen kunt u de CO2-uitstoot bij uw klanten verminderen. 

4. Word Solar-Specialist!

Voor installateurs en adviseurs die (beter) willen ontwerpen en adviseren op het gebied van zonnestroomsystemen is er onze opleiding Solar-Specialist. Daarmee wordt u opgenomen in het Solar-Register en krijgt u gebruiksrecht op het Solar-Specialist logo.

Het belangrijkste is natuurlijk dat u de CO2-uitstoot kunt verminderen met zonne-energie.

5. Zelfstandig en veilig pv-installaties aansluiten

Na afloop van de opleiding Solar-Topfitter kunt u samen met uw collega zelfstandig en veilig een pv-installatie aansluiten. Bovendien kunt u het werk van collega-monteurs controleren.

U wordt opgenomen in het Solar-Register en krijgt gebruiksrecht op het Solar-Topfitter logo. Hiermee wordt u de sleutel tot een duurzamere wereld met meer zonnepanelen, dus minder CO2-uitstoot.

6. Wordt u de nieuwe Solar-Inspector?

In de opleiding Solar-Inspector leert u zonnestroomsystemen aansluiten en volgens de SCIOS-Scope-12-normen inspecteren. Hierbij kijkt u naar de technische staat, de bouwkundige constructie, de brandbaarheid van materialen en andere risico-componenten.

Door zonnestroomsystemen optimaal te laten werken, beperkt u de uitstoot van CO2.

7. Zelf warmtepompen onderhouden en repareren

Wilt u als monteur onderhoud of reparaties aan warmtepompen uitvoeren? Wilt u als beheerder of adviseur uw basiskennis over de werking en opbouw van warmtepompen uitbreiden?

Kies dan voor deze praktijkgerichte training en vergroot uw kennis over een belangrijke pijler onder de energietransitie.

8. Hydraulisch in balans

Hoe kunt u het beste een installatie (in)regelen?

Daar gaat deze training over. Wanneer een installatie hydraulisch in balans is, levert deze niet alleen meer comfort, maar ook een flinke energiebesparing. En dus minder CO2-uitstoot!

9. Beleef het in onze inspiratiecentra

In onze inspiratiecentra kijkt u uw ogen uit. Daar ziet u hoe u met de nieuwste oplossingen duurzamer en toekomstbestendiger kunt ondernemen.

Van slimme energieopslag-, warmtepomp- en WTW-systemen, tot complete hybride-, BENG- én NOM-opstellingen. Beleef ook de mogelijkheden van smart industry en smart building die broeikasgassen tegen gaan.

10. Team Duurzaam staat voor u klaar

U krijgt steeds meer opdrachten voor duurzame oplossingen. Team Duurzaam van Technische Unie helpt u graag met elke stap.

Van laadpalen en zonnepanelen tot warmtepompen, WTW en complete BENG- en NOM-oplossingen. Samen verminderen we de uitstoot van CO2.