NEN 1010: WIJZIGINGEN

Normen en richtlijnen Technische Unie
27 oktober 2021
author-image

Kunt u wel wat extra hulp gebruiken bij het interpreteren en implementeren van de nieuwe NEN 1010? Of wilt u weten wat de wijzigingen betekenen voor u en uw team? Na het volgen van deze training NEN 1010 bent u volledig op de hoogte van alle wijzigingen.

Resultaat

Na het volgen van deze NEN 1010:Wijzigingen training:

  • weet u wat de belangrijkste wijzigingen zijn van de nieuwe NEN 1010;
  • weet u wat het nieuwe deel 8 dat bij NEN 1010 uitgebracht wordt, bevat;
  • weet u wat de impact is van de normwijzigingen op het ontwerpen en aanleggen van laagspanningsinstallaties;
  • weet u hoe u de nieuwe NEN 1010 gebruikt bij het ontwerpen en aanleggen van laagspanningsinstallaties conform de vergunningseisen van het Bouwbesluit.

Over de wijzigingen NEN 1010

De elektrotechnische installatiebranche kan er niet omheen. Voor het aanleggen van veilige laagspanningsinstallaties is NEN 1010 al jaren dé norm. Ook het uitbreiden en aanpassen van installaties valt hieronder. Op 22 april 2021 is de nieuwe versie gepubliceerd NEN1010:2020.

Over deze training

Deze training is voor elektrotechnici die werken met NEN 1010 en willen weten welke wijzigingen zijn opgenomen in de herziene norm. In deze training worden alle wijzigingen in de nieuwe NEN 1010:2020 met u doorgenomen.

De belangrijkste wijzigingen in versie NEN 1010:2020 zijn:

  • Wisselen van bepalingen tussen hoofdstuk 4 en 5
  • Toevoeging van nieuwe deel 8 over Energieaspecten
  • Verwijzing naar NEN 8012 eruit
  • Alle Nederlandse bepalingen doorgelopen op relevantie en reden.

 

Na het afronden van deze training ontvangt u van NEN een certificaat van deelname.

In het kort

Uw achtergrond:

U bent klant bij Technische Unie. Voor deze training is minimaal basiskennis van NEN 1010 (de voorgaande versie(s) noodzakelijk. Als u geen kennis van NEN 1010 heeft, kunt u beter de training NEN 1010: Basis volgen. 

Voor wie:

Deze training is geschikt voor iedereen die verantwoordelijk is voor laagspanningsinstallaties en het werken aan laagspanningsinstallaties, zoals: ontwerpers, adviseurs, installateurs, hoofden van technische diensten en serviceafdelingen, calculatoren en werkvoorbereiders.

Duur:

1 dag(en)

Maximaal aantal deelnemers:

12 deelnemers

Investering:

€ 410,00 (excl. BTW) per persoon, incl. studiemateriaal en lunch

   

Deze pagina is met zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat informatie niet volledig, up-to-date of onjuist is. Technische Unie kan in dat geval niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade of kosten die hieruit voortvloeien. Wij verwijzen u naar de algemene voorwaarden en de opleidingsvoorwaarden op deze website.