10 REDENEN OM DIT VOORJAAR EEN NEN 1010-TRAINING TE VOLGEN BIJ TU CAMPUS

Door Technische Unie
14 maart 2023
author-image

Als installateur bent u verantwoordelijk voor het installeren en onderhouden van elektrische installaties. Door de NEN 1010-richtlijn te volgen, laat u richting klanten zien veilig en betrouwbaar te werken. Hetzelfde geldt voor de installaties die u oplevert en onderhoudt. Bent u en zijn uw collega’s bekend met de NEN 1010? Ook met de recente wijzigingen en toevoegingen zoals het nieuwe deel 8, waarin onder andere de energietransitie aan de orde komt? 

De komende maanden volgt u bij TU Campus twee trainingen over dit onderwerp: 

Basistraining NEN 1010 (1 dag)

 • 22 maart in Eindhoven
 • 5 april in Zwolle
 • 13 april in Alkmaar
 • 7 juni in Utrecht

NEN 1010 is dé norm voor het aanleggen, uitbreiden en aanpassen van veilige laagspanningsinstallaties en is van toepassing op de voeding en de distributie. Bent u hierin werkzaam en wilt u voldoen aan alle richtlijnen van de NEN 1010? Met deze training heeft de NEN 1010 geen geheimen meer voor u.

Na het volgen van de training ontvangt u van NEN een certificaat van deelname.

Kosten: € 410,00 (excl. BTW) per persoon.

NEN 1010: Wijzigingen (1 dag)

 • 13 april in Eindhoven
 • 25 april in Leeuwarden
 • datum in mei of juni in Middelburg, wordt nog gepland, houd onze website in de gaten
 • 22 juni in Utrecht

Bent u al bekend met de basis van de NEN 1010, maar wilt u weten welke wijzigingen er zijn doorgevoerd in de herziene norm (ingevoerd op 22 april 2021)? In deze training wordt u meegenomen in de belangrijkste wijzigingen, zoals het nieuwe deel 8, waarin wordt ingegaan op alle ontwikkelingen en installaties die voortkomen uit de energietransitie. Denkt u daarbij aan het gebruik van laadpalen, zonnepanelen en batterijopslag. Dit heeft effect op de meterkast en op het net en vraagt dus om nieuwe normering en afspraken.

Na het volgen van de training ontvangt u van NEN een certificaat van deelname.

Kosten: € 410,00 (excl. BTW) per persoon.

10 redenen om nu een NEN 1010-training te volgen bij TU Campus

 1. Veiligheid
  Het naleven van de NEN 1010-norm is essentieel om de veiligheid van elektrische installaties te waarborgen. Een NEN 1010-training helpt u begrijpen welke normen van toepassing zijn op elektrische installaties en hoe deze normen moeten worden geïmplementeerd om veiligheid te garanderen.
 2. Regulering
  De NEN 1010-norm is een standaard norm in Nederland en wordt sterk geadviseerd bij de aanleg van elektrische installaties. Door een NEN 1010-training te volgen, krijgt u inzicht in de eisen die worden gesteld aan elektrische installaties en hoe u deze kunt naleven.
 3. Voldoen aan de branchestandaard
  Het volgen van een NEN 1010-training kan u helpen ervoor te zorgen dat uw elektrische installaties conform zijn aan de NEN 1010-norm. Dit vergroot de veiligheid van uw installaties aantoonbaar, via het certificaat van deelname dat u ontvangt.
 4. Kostenbesparing
  Door het volgen van een NEN 1010-training kunt u kosten besparen voor uw klant. Dit door te voorkomen dat u achteraf wijzigingen moet aanbrengen aan uw installaties om aan de norm te voldoen. Een goede kennis van de NEN 1010-norm kan ook helpen om het aantal fouten en problemen te verminderen.
 5. Professionele ontwikkeling
  Het volgen van een NEN 1010-training kan helpen bij uw professionele ontwikkeling door u de kennis en vaardigheden te geven die nodig zijn om de NEN 1010-norm te begrijpen en toe te passen. Dit maakt u meer waardevol maken voor opdrachtgevers of uw werkgever..
 6. Risicobeheer
  Het naleven van de NEN 1010-norm kan helpen bij het beheersen van risico's in verband met elektrische installaties. Een NEN 1010-training kan u helpen de risico's beter te begrijpen en hoe u deze kunt minimaliseren.
 7. Kwaliteit
  Een goede kennis van de NEN 1010-norm kan helpen bij het waarborgen van de kwaliteit van elektrische installaties. Door de normen te begrijpen en toe te passen, zorgt u ervoor dat installaties aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.
 8. Verantwoordelijkheid
  Een eigenaar of beheerder van een elektrische installatie heeft de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat deze veilig is en voldoet aan de normen. Deze training zorgt ervoor dat u begrijpt wat er van u verwacht wordt en hoe u aan uw verantwoordelijkheid kunt voldoen.
 9. Klanttevredenheid
  Klanten verwachten dat hun elektrische installaties veilig en van hoge kwaliteit zijn. Door te zorgen dat uw installaties aan de NEN 1010-norm voldoen, kunt u de tevredenheid van uw klanten verhogen en uw reputatie nog verder verbeteren.
 10. Professionele leeromgeving
  TU Campus is het opleidingsinstituut van technische Unie. Samen met NEN bieden wij deze trainingen aan, die worden gegeven door professionele trainers.

Deze pagina s met zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat informatie niet volledig, up-to-date of onjuist is. Technische Unie kan in dat geval niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade of kosten die hieruit voortvloeien. Wij verwijzen u naar de algemene voorwaarden en de opleidingsvoorwaarden op onze website.