INBOUWRESERVOIR MET GEÏNTEGREERDE HYGIËNESPOELING REALISEERT WATERBESPARING

Door Geberit
22 oktober 2021
author-image

De Geberit-hygiënespoeling, geïntegreerd in het inbouwreservoir, zorgt voor de hygiëne van drinkwater. Het systeem realiseert de juiste balans tussen drinkwaterveiligheid en waterbesparing.

Beschikbaar voor Geberit GIS en Duofix

De hygiënespoeling is beschikbaar voor de Geberit GIS- en Duofix installatiesystemen in elke bouwsituatie. Het water wordt afgevoerd via het closet, waardoor er geen extra afvoeraansluiting nodig is. Dankzij het compacte ontwerp, dat geen extra ruimte in beslag neemt, is de geïntegreerde hygiënespoeling geschikt voor alle toepassingen waar de installatie van een toilet met inbouwreservoir al is gepland of geïnstalleerd, waar de ruimte beperkt of waar geen zichtbare serviceplaat gewenst is. Voor onderhoudswerkzaamheden is de hygiënespoeling toegankelijk via de bedieningsplaat van het inbouwreservoir. De beschermplaat met geïntegreerde vochtbescherming voorkomt het ontsnappen van condenswater uit het reservoir.

Verkrijgbaar in 12 modellen

Het Sigma inbouwreservoir met geïntegreerde hygiënespoeling maakt via een interval- en tijdsturing evenals een temperatuur- en volumestroomsturing een op de behoeften afgestemde waterverversing mogelijk. Het Sigma inbouwreservoir kan worden geleverd met één wateraansluiting (koud water) of met twee wateraansluitingen (voor koud en/of warm water) en het kan in het gebouwbeheersysteem worden geïntegreerd. De besturing, programmering en logboekfuncties vinden standaard plaats via de app. Het reservoir met geïntegreerde hygiënespoeling kan met de bedieningsplaten van de series Geberit Sigma01, 10, 20, 21, 30 en 50 en met alle toiletten worden gecombineerd.

Water besparen

Behalve dat de leidingen worden doorgespoeld, brengt de stroom van water de temperatuur in de leidingen op een niveau dat micro-organismen niet prettig vinden. De ingebouwde temperatuursensoren, in de optioneel te installeren volumestroommeters in de betreffende aanvoerleidingen, zorgen ervoor dat alleen de daadwerkelijk benodigde hoeveelheid water wegstroomt. Zo realiseert het systeem de juiste balans tussen drinkwaterveiligheid en waterbesparing.

Ontdek waterbesparende hygiënespoeling