HET NIEUWE DIMBARE LEDVANCE EXT SYSTEEM VAN LED BUIS EN DRIVER

Door Ledvance
1 november 2022
author-image

Met het nieuwe LEDVANCE EXT systeem, een afgestemd dimbaar systeem van LED buis en externe DALI-2 driver, is het nu ook mogelijk om bestaande armaturen om te bouwen naar een dimbaar DALI-2 systeem voor lichtmanagement.

ledvance led

De geoptimaliseerde LEDVANCE SELV driver (Safety Extra Low Voltage) voorziet de LEDVANCE EXT LED buis extern met de optimale constante stroom. De LEDVANCE T8 of T5 EXT LED buizen hebben geen compatibiliteitsproblemen en functioneren optimaal als systeem. De installatie van de EXT LED Tube en de ENEC-gecertificeerde DALI-2 driver zorgt ervoor dat het bestaande armatuur behouden kan blijven. In bestaande armaturen moet een E-VSA of C-VSA worden uitgewisseld met de "externe driver" en geoptimaliseerde LEDVANCE EXT T8 of T5 LED buis. De DALI-2 interface kan ook worden gebruikt voor push-dim functionaliteit. Het systeem is geschikt voor centrale- en decentrale noodverlichting.

De EXT LED buizen zijn verkrijgbaar in lengtes van 120 en 150 cm (T8 en T5) in de lichtkleuren 4.000K en 6.500K. De LED buizen zijn van glas en voorzien van een PET coating en hebben een levensduur van 50.000 uur (L70). De LEDVANCE DALI-2 Multiwatt driver heeft een levensduur van 100.000 uur en is beschikbaar voor enkellamps- of dubbellamps systemen. De bedrijfsstroom van de LED buis kan direct worden ingesteld via DIP-switches op de driver. Op het totale systeem geldt een garantie van 5 jaar.

Met dit systeem ondersteunt LEDVANCE de "Circulaire Economie" benadering in de richting van uitwisselbare componenten, waarbij een bestaand aan/uit armatuur kan worden geüpgraded naar een DALI-2 DIM functionaliteit.

Ontdek Ledvance