CONVENTIONELE VERLICHTING IN DE BAN: GRIJP NIET MIS!

Door Philips
1 maart 2023
Philips

Dit jaar gaan PL en TL-lampen in de ban. Wij helpen u met het vinden van het best passende LED-alternatief.

Verschillende lichtbronnen mogen vanwege de aangepaste RoHS-wetgeving niet meer in de EU geproduceerd en geïmporteerd worden. Vanaf 24 februari 2023 stopt de productie en import van PL-lampen (compact fluorescentielampen) en vanaf 24 augustus 2023 stopt de productie en import van TL-buizen (T5 en T8-fluorescentielampen).  Nieuwe kansen door aangescherpte wetgeving.

Reeds uitgefaseerd

Vanaf september 2021 werden lichtbronnen al uitgefaseerd. Dit betekent dat de productie en import hiervan werd verboden. Het gaat om: Compact fluorescentielampen (CFLi), Spaarlampen, Laagvolt halogeen lampen (MR11, MR16 en AR111), Hoogvolt halogeen lampen (R7s), Koelkast/naaimachine lampjes (GLS T22 en T25) en Halogeen capsules (G4, G9 en GY6.35).

Grijp nooit mis!

Deze nieuwe regels bieden uw klanten volop kansen voor een energiezuinige toekomst. Als u nog regelmatig een van de uit te faseren lampen gebruikt, is het belangrijk om met uw klant een juist LED-alternatief te kiezen. Wij willen u daarbij helpen en hebben voor elke conventionele lamp een perfect LED-alternatief.

LEDtube wijzer

Als uw klant bestaande TL-verlichting wenst te vervangen door LED-TL buis dan is er veel keus. Met onderstaande Ledtube vindt u in drie stappen de beste LED-buis voor uw klus. In de eerste stap kiest u afhankelijk van uw budget, voor een uitvoering. In de tweede stap kiest u het juiste type afhankelijk waar de Led tube wordt toegepast. In de derde stap kiest u vervolgens voor de juiste lengte en kleur. 

De voordelen van Philips LED-oplossingen

  • Kwalitatief hoogwaardige LED-technologie toegepast
  • Aantrekkelijke terugverdientijd door sterk gestegen energiekosten
  • Minimaal 3x langere levensduur
  • Minder onderhoud in vergelijking met TL en PL
  • Handige tools om de overstap zo eenvoudig mogelijk te maken
  • Een breed assortiment aan Philips Ledlampen en armaturen maakt de overstap naar LED zo eenvoudig mogelijk voor elke toepassing.