CREËER MEER RUIMTE MET VX SE VAN RITTAL

Door Rittal
15 mei 2023
author-image

Het VX SE vrijstaande behuizing systeem biedt een doeltreffend alternatief voor situaties waarin een AX compacte behuizing te klein is of een enkele VX25 aanbouwkast te groot is.

Profiteer van de voordelen van de VX SE voor uw project

Wij willen u graag informeren over de voordelen van de VX SE aanbouwkast voor uw projecten. Veelal worden de VX25 aanbouwkasten ingezet voor vrijstaande oplossingen, terwijl de vrijstaande VX SE juist een beter alternatief biedt, omdat de voordelen niet altijd bekend zijn. 

Een van de voordelen van de VX SE is dat de zijpanelen en het dak uit een solide geheel bestaan, wat vuilafzetting voorkomt en het montagewerk tot een minimum beperkt. Hierdoor kan er een hoge beschermingsklasse worden behaald tot IP 66/NEMA 4 of 4X en NEMA 3R, wat een breed scala aan toepassingen ondersteunt. Daarnaast biedt de vrijstaande kast een IK 10 schokbescherming en een UL-goedkeuring. 

Het slimme ontwerp van de VX SE zorgt ervoor dat de zijpanelen, het dak en het kastframe geleidend met elkaar verbonden zijn, zodat er geen extra aarding nodig is. Dit geldt ook voor toepassingen van Rittal klimaatapparatuur en Rittal ventilator- en filterunits in de achterwand. 

Minder montagetijd nodig

Dankzij de slimme kastconstructie biedt de VX SE goede EMC-eigenschappen. Met behuizingen tot 1800 mm breed kan één op zichzelf staande behuizing een set van maximaal drie behuizingen vervangen. Bovendien zijn er bij de installatie minder montagetijd nodig, waardoor de kosten en de installatietijd worden verminderd. 

Andere voordelen van de VX SE zijn onder andere: geen afdichting, geen koppelingsaccessoires, geen opvulling van montageplaten en slechts één sokkel, zelfs voor zeer brede kasten. De geïntegreerde wartelplaten in de basis maken een uitzonderlijk eenvoudige kabelinvoer in de superluchtdichte IP 66/NEMA 4 en 4X behuizingen mogelijk, als ergonomische voorbereiding voor de kabelinvoer. 

Gemeenschappelijke interieurmontage mogelijk

De VX SE-adapterrail is volledig compatibel met de VX25, waardoor een gemeenschappelijke interieurmontage mogelijk is. Naast het gebruik van het uitgebreide assortiment accessoires, zoals stansprofielen en railsystemen, zijn de installatie en de montage van de onderdelen identiek aan die van de VX25. Dieptes van 300 mm zijn perfect voor toepassingen in kleine ruimtes, zoals gebouwinstallaties. 

Alle standaardbehuizingen zijn uit voorraad leverbaar, waardoor u snel aan de slag kunt met uw project.  

Vier nieuwe afmetingen

Om onze klanten extra alternatieven te kunnen bieden ten opzichte van koppelcombinaties, is het portfolio van de VX SE uitgebreid met vier nieuwe afmetingen.  

  • 5847.600 VX SE Sheet steel, WxHxD 1800x2000x600mm 
  • 5856.600 VX SE Stainless steel, WxHxD 600x1200x500mm 
  • 5857.600 VX SE Stainless steel, WxHxD 800x1200x500mm 
  • 5858.600 VX SE Stainless steel, WxHxD 1200x1200x500mm 

Alle standaardbehuizingen zijn uit voorraad leverbaar, waardoor u snel aan de slag kunt met uw project.