NATRIUM-ION ZOUTWATERACCU VAN ELFA

Door Elfa
27 september 2021
author-image

De Natrium-ion zoutwateraccu van Elfa is de eerste batterij ter wereld die volgens de leverancier écht veilig én duurzaam is. Deze batterij is ideaal voor de opslag van zonne-energie.

Onderhoudsvrije accu

De zoutwateraccu's van Elfa zijn onderhoudsvrij en optimaal voor dagelijks diep ontladen. Ze zijn misbruikbestendig, kunnen grote temperatuurbereiken aan, gedeeltelijk belast worden zonder afbraak én eenvoudig te configureren en installeren. 

Optimaal voor diep ontladen

De Natrium-ion zoutwaterbatterijen zijn geoptimaliseerd voor dagelijks diep ontladen. Dit betekent laad- en ontladingsprofielen van 4 tot 20 uur. De batterijen hebben een veilige elektrolyt (zout water). Ze zijn volledig afgesloten en vergen verder geen onderhoud. Ze zijn zelf balancerend en hebben daarom geen compenserende lading of een batterijmanagementsysteem nodig.

Breed bedrijfstemperatuurbereik

Naast de veiligheid en duurzaamheid van deze batterij door het gebruik van zoutwater als elektrolyt, is er nog een voordeel. De thermische massa van het belichaamde water. Dit betekent dat de accu’s niet snel opwarmen of afkoelen en kunnen daardoor in een breed bedrijfstemperatuurbereik worden gebruikt.

Geen capaciteitsverlies

De chemie van deze batterijen is gebaseerd op laad- en ontlaadmechanismen die niet beïnvloed worden door gedeeltelijke ladingstoestand. Ze kunnen daarom voor onbepaalde tijd met gedeeltelijke lading of zelfs zónder lading worden geplaatst. Dit gaat allemaal zonder capaciteitsverlies zoals bij loodzuurbatterijen wél het geval is.

Kenmerken zoutwaterbatterij Elfa

  • Milieuvriendelijk elektrochemisch ontwerp dat geen zware metalen, giftige chemicaliën, anorganische oplosmiddelen of andere schadelijke materialen bevat.
  • Niet afhankelijk van zware of giftige metalen zoals lood of bijtende materialen zoals zwavelzuur of lithiumhexafluorfosfaat. 
  • Veilig genoeg om via traditionele afvalstromen te kunnen worden verwerkt. 
  • Groot temperatuurbereik (van 5 °C tot 50 °C) zonder heating, ventilation en airconditioning HVAC.
  • Bestand tegen gedeeltelijke laadcycli zonder de levensduur van de batterij te beïnvloeden. 
  • Langdurig in echte gebruiksomstandigen (3000 cycli).
  • Diepontladingen – in staat tot 100% ontladingsdiepte zonder de levensduur van de batterij te beïnvloeden.
  • Zelfbalancerend, geen egalisatielading nodig.