Bent u al enigszins bekend met het installeren van laadpalen, maar heeft u nog vragen over welke laadpaal u wanneer kunt inzetten? Dan biedt onze Laadpaal-hulp soelaas. Na het invullen van een korte vragenlijst helpen wij u snel met inhoudelijk advies. Ook brengen we desgewenst een offerte uit voor uw project. Nieuwsgierig? Ga dan snel naar onze Laadpaal-hulp.
Hulp nodig bij het zoeken naar de juiste laadpaal?
Laadpalen installeren? Waarom is dat belangrijk?
Waarom is laadpalen kunnen installeren belangrijk? Die vraag is makkelijk te beantwoorden. Ondanks de coronacrisis steeg de verkoop van elektrische auto’s van 62.000 in 2019 naar 70.000 in 2020. Brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging gaan er daarom voorzichtig vanuit dat het aandeel verkochte elektrische auto’s dit jaar minstens 20 procent wordt. Dat betekent dus dat één op de vijf nieuwe auto's een elektrische auto is. En daar zijn dus flink wat laadpalen voor nodig.
Het aantal laadpalen in Nederland is inmiddels ook indrukwekkend. Tot en met 31 maart 2021 waren er 72.729 semi-openbare laadpunten en 2.109 snellaadpunten. Om de groei van het aantal elektrische auto’s bij te houden, moeten er ongeveer 213 nieuwe laadpalen per (werk)dag geïnstalleerd worden. Dat betekent héél veel kansen voor u.
Verbreed uw kennis over laadpalen
Heeft u nog geen ervaring met het installeren van laadpalen? U kunt zich laten (bij)scholen door een productgerichte training bij bijvoorbeeld EV-Box of Alfen te volgen. Bij voldoende belangstelling is het ook mogelijk deze trainingen te organiseren op een van de locaties van Technische Unie. Voor meer informatie: houd de berichtgeving van uw lokale verkoopkantoor in de gaten.
Ook in de Basistraining NEN1010 die Technische Unie aanbiedt, vormen laadpalen naast andere duurzame technieken zoals zonnepanelen, een van de onderwerpen die voorbijkomen. Meld u nu aan voor de basistraining.