KIES SCHNEIDER ELECTRIC VOOR EEN SLIMME LAADOPLOSSING

Door Schneider Electric
25 augustus 2021
Schneider Electric

De komende jaren zullen er z’n 1,7 miljoen laadstations nodig zijn. Als installateur kunt u gebouweigenaren en beheerders van parkeergarages helpen hierop in te spelen, door efficiënte laadinfrastructuur aan te leggen.

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat er in 2030 alle nieuwe auto’s emissieloos moeten zijn. De nationale agenda laadinfrastructuur heeft berekend dat er om al deze voertuigen te kunnen laden 1.7 miljoen laadstations nodig zijn. Voor u als installateur ligt hier een enorme kans.

Opladen wanneer de klant bezig is

De elektrische auto staat vaak te laden op kantoor, thuis aan de (openbare) laadpaal, of wanneer je ergens anders geparkeerd staat. Het liefst dus wanneer de auto niet nodig is. Om ervoor te zorgen dat het aantal laadpalen komende jaren toeneemt, zijn in het bouwbesluit verplichtingen opgenomen omtrent laadmogelijkheden.

-       Bij nieuwbouw en renovatie van woongebouwen moeten voorbereidingen getroffen zijn voor laadinfrastructuur (loze leidingen);
-       Bij utiliteitsbouw is laadinfrastructuur een verplichting.

Laadvermogen realtime aanpassen naar vraag

Schneider Electric speelt met haar EVlink oplossingen voor elektrisch laden in op deze trend. Dankzij onze innovatieve technologie passen de laders de laadsnelheid aan op beschikbare vermogen. Hierdoor is een investering in dure aanpassing aan de transformator en de verdeelinrichting vaak niet nodig. Deze loadbalancing wordt medemogelijk gemaakt door ons loadmanagementsysteem, in de vorm van een lokale controller in de verdeler.

Naast de slimme aansturing van het loadmanagementsysteem, heeft Schneider Electric dankzij haar brede aanbod aan hardwarecomponenten altijd de juiste oplossing voor uw klant. Zoekt uw klant bijvoorbeeld een duurzame, gemakkelijk uit te breiden installatie, dan kan ons railkoker systeem uitkomst bieden.

Open protocol voor de communicatie

In het internet tijdperk waarin we nu leven, is open communicatie steeds belangrijker. Daarom communiceren onze laadpalen via het open OCPP-protocol. Hierdoor kunnen laders gekoppeld worden met elk back-end systeem voor verrekening en beheer en onderhoud op afstand. Daarnaast kunnen wij uw laadplein integreren in ons gebouwbeheersysteem, zodat de eindklant een integraal smart building heeft.

Samen naar een duurzame wereld

Als Schneider Electric willen wij uw partner zijn voor efficiëntie en duurzaamheid. Daarom bieden wij naast onze producten en oplossingen, trainingen en uitgebreide ondersteuning in projecten. Want alleen samen kunnen wij zorgen dat de energietransitie een succes wordt!

Schneider Electric het meest duurzame bedrijf ter wereld

Veel klanten kiezen voor laadinfrastructuur omdat zij willen bijdragen aan een duurzame wereld. Het is daarom belangrijk dat u duurzame producten gebruik voor uw laadplein. Zo gebruiken wij vrijwel alleen gerecycled karton als verpakkingsmateriaal, proberen wij het gebruik van plastic te minimaliseren of gebruiken wij duurzamere typen plastic en brengen wij de gehele materiaal en energie kosten in kaart die nodig zijn om onze producten te maken. Onder andere door deze initiatieven is Schneider Electric in 2021 door Corporate Knights uitgeroepen tot het meest duurzame bedrijf ter wereld.

Meer informatie over elektrisch laden?
Klik hier voor onze whitepaper

Ontdek slimme laadoplossingen van Schneider Electric