Duurzaam ondernemen: dít is er mogelijk...

Door Technische Unie
9 januari 2024
Technische Unie

Duurzaam ondernemen. Hoe doe je dat nou precies? Eigenlijk komt het neer op energie-efficiëntie, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, opslaan van energie en toch ook minder consumeren. De installatiebranche en industrie spelen hier een grote rol in.  En wij als installatiegroothandel helpen u graag bij het realiseren van deze belangrijke projecten en optimalisatie van (bedrijfs)processen.  

Zó brengt een boerderij natuur en technologie samen

De landbouw heeft een belangrijke plek in onze samenleving. Zo bracht dat ons bij Boerderij Ruimzicht in de Achterhoek. Ruimzicht is een biologisch-dynamisch melkveebedrijf met een bloeiende tuinderij en een kaasmakerij. Het bedrijf wil zoveel mogelijk gebruikmaken van duurzame energie. In deze video leert u hoe zij dat in o.a. in samenwerking met Team Duurzaam van Technische Unie mogelijk maakten. Lees verder>

Zo maken wij samen duurzame projecten mogelijk

In deze video's vertellen twee installateurs en duurzaamheidsspecialisten van Technische Unie over een duurzaam project dat zij realiseerden. Wat was de uitdaging, hoe losten zij het op en wat was er nou zo bijzonder aan dit project?

De Baak is een appartementencomplex in Amsterdam. De opdracht? Zoveel mogelijk stroom door inzet van zonnepanelen. En hoe koppel je deze weer aan al die appartementen? Grimbergen en Van Putten Elektrotechniek ging samen met ons de uitdaging aan.

De eerste DC lader van Wallbox is geïnstalleerd door Rademakers Elektrotechniek bij Opel Mulders in Tiel. Met deze laadpaal kan een auto binnen 20 minuten geladen zijn. Wat was de uitdaging van dit project en hoe is het uiteindelijk gerealiseerd?

Slim verduurzamen in 2023

2023 is een jaar waarin we vol hebben ingezet op verduurzamen. Zo moest de industrie vanaf dit jaar voldoen aan de energiebesparingsplicht. Hoe maak je een energiebesparingsplan? Waar begin je en wat komt daarbij kijken? Signify is begonnen met een duurzame manier van verlichting: 3D-geprinte armaturen. Waarom dat duurzaam is en wat de voordelen zijn? Dat leest u hier. En wij proberen ons assortiment duurzame toepassingen iedere dag meer uit te breiden. Verduurzamen kan namelijk op zoveel verschillende manieren. Benieuwd?

Laat uw ideeën werkelijkheid worden

Met de juiste trainingen, advies én inspiratie zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij ondersteunen u graag bij het realiseren van uw idee, visie én project. 

Advies over verduurzamen?

Team Duurzaam van Technische Unie helpt u met elk project. Van laadpalen en zonnepanelen tot warmtepompen, energieopslag en complete BENG- en NOM-oplossingen. Onze adviseurs werken door het hele land. Waar uw project ook is: wij staan voor u klaar!
 

TU Campus

Installeren van duurzame toepassingen, onderhoud plegen volgens de laatste inzichten en regels. En natuurlijk ter zake kundig adviseren. TU Campus voorziet u van de juiste kennis en vaardigheden om als professional actief te zijn in installatie en industrie. 

Solar Solutions

Alles weten over de nieuwste oplossingen op het gebied van zonne-energie? De nieuwste PV-panelen, slimme energieopslag, combinaties van duurzame technische producten. U vindt het allemaal op de vakbeurs Solar Solutions 2023. Bent u er dit jaar ook bij? 
 

Slimme oplossingen om energie te besparen

Energiekosten aanpakken? Lees hier hoe de industrie dat slim aanpakt. Bent u installateur? Ook E- en W-installateurs besparen energie met de volgende oplossingen... 

Zo bespaart de industrie tot wel 18% aan energie!

De overzichtelijke menukaart van LIKE energy laat zien wat er mogelijk is voor bedrijven in de industrie die energie willen besparen. Van een quickscan en een ISO 50002-audit tot een powerquality-analyse en presentaties of opleidingen. Uiteraard kan Technische Unie u daarna helpen bij de implementatie van de producten die voortvloeien uit de business case. 

Deze W-oplossingen helpen energie te besparen

Er zijn verschillende manieren om energie te besparen. Met welke oplossingen helpt u uw klant? We hebben een aantal energiebesparende w-oplossingen op een rijtje gezet.


 

Deze E-oplossingen helpen energie te besparen

Helpt u uw klanten energie te besparen? Met deze slimme e-oplossingen van verschillende leveranciers geven we inzicht in de bespaarmogelijkheden. 

Het laatste in Duurzaamheid