STEEDS MEER KLANTEN KIEZEN CIRCULAIRE PRODUCTEN

Technische Unie
21 oktober 2022
Technische Unie

De vraag naar duurzame en circulaire producten neemt sterk toe. Verduurzamen, reduceren van afval en hergebruik van grondstoffen hoort nu eenmaal bij de huidige manier van werken én leven. Gelukkig spelen steeds meer leveranciers hierop in.

Ons aanbod circulaire producten neemt dan ook toe. Een circulair product is zo ontworpen en geproduceerd dat er zo min mogelijk nieuwe grondstoffen voor worden gebruikt én dat de materialen later zo goed mogelijk kunnen worden hergebruikt. Ook levensduurverlenging door reparatie is mogelijk.

Hoe herkent u een circulair product?

Een circulair product ziet er niet anders uit dan een ‘gewoon’ artikel; aan de buitenkant is er niets van te zien. Om het u gemakkelijk te maken, worden circulaire producten in onze webshop aangeduid met dit icoon hiernaast.

De productinformatie van zo’n circulair product is uitgebreid met bijvoorbeeld een 'end-of-life instruction'. Hierin legt de fabrikant uit welke onderdelen er in het product zitten en waar de grondstoffen vandaan komen. Ook staan er reparatie- of upgradetips in en informatie over het retourneren van het product, zodat het uiteindelijk weer gerecycled kan worden.

Draadgoot Legrand

De 100% recyclebare draadgoot

Een mooi voorbeeld van een circulair product in onze webshop is de draadgoot van Legrand. Deze draadgoot is 100% recyclebaar en de milieuvriendelijke toevoeging voor de conventionele kabelgoten.

Voor de productie van draadgoot zijn veel minder grondstoffen nodig dan voor kabelgoot. Bovendien zijn ze gemakkelijk te monteren en is kabels invoeren nog eenvoudiger.

Circulair renoveren

Dat gaat nog een stapje verder dan duurzaam renoveren. En er komen steeds meer aanvragen voor circulair renoveren. Nederland moet in 2050 immers een circulaire economie hebben. 

Woningcorporaties gaan daarom woningen steeds vaker volledig verduurzamen of circulair renoveren. Wat houdt dat precies in en waar moet je op letten als installateur?

Circulaire producten uit slooppanden

Ook wastafels en wasmachinekranen kunnen circulair ingezet worden. Dat bewijst een woningcorporatie in Eindhoven.

Samen met Technische Unie en grondstoffendelver A. van Liempd heeft deze klant een belangrijke stap gezet naar het doel: uiterlijk in 2030 volledig circulair inkopen.

U weet dat in 2030 onze economie voor 50% circulair moet zijn en in 2050 volledig. Aan bovenstaande voorbeelden ziet u dat wij hier ook helemaal voor gaan. De komende tijd ziet u steeds meer circulariteit terug in onze bedrijfsvoering en in ons assortiment.