KENT U ONS CIRCULAIRE ICOON AL?

Door Technische Unie
18 april 2022

Duurzame producten in onze webshop herkent u aan het groene blaadje en het energielabel. Binnnenkort kunt u ook circulaire producten herkennen. Hier hebben we speciaal icoon voor ontworpen. Wat betekent dit icoon precies?

Waarom een nieuw icoon bij onze circulaire producten?

Wij zetten ons graag in voor een circulaire economie. Om samen met klanten en leveranciers op zoek te gaan naar circulaire oplossingen richt Technische Unie zich op drie peilers: CO2-reducerende logistiek, een circulaire producten en circulaire verpakkingen. Om circulaire producten te herkennen in de webshop is een logo ontworpen. U ziet dan in één oogopslag onder welke categorie van circulariteit een product valt. 

Zo herkent u ons circulaire icoon: 

 

Circulair icoon compleet
  • Donkergroene pijl = Rethink: een product dat (her)ontworpen is voor hergebruik (re-use). 
  • Lichtgroene pijl = Re-use: product met verlengde levensduur door hergebruik, reparatie, refurbishment (opknappen), remanufacturen (nieuwe producten maken van oude onderdelen) of repurposen (hergebruiken met een ander doel).
  • Gele pijl = Recycle: aan het einde van de levensduur wordt dit product gedemonteerd en worden de onderdelen en grondstoffen hergebruikt of het product is al gemaakt van gerecycled materiaal.

Voor een circulaire economie is een compleet andere manier van vragenstellen, zakendoen, ontwerpen en werken nodig. Technische Unie kent geen grenzen om u hierbij te helpen. Wij maken het u graag makkelijk met ons circulaire assortiment, slimme oplossingen en specialistisch duurzaam advies. 

Steeds vaker vermijden we de doodlopende lineaire weg en kiezen we samen met onze leveranciers en klanten voor de circulaire weg. Alleen sámen maken we een circulaire economie mogelijk!

3R-model

meer over...