WEET WAT JE KIEST

Door Technische Unie
1 september 2022
Technische Unie

Bij het kiezen van producten wordt het steeds belangrijker om duurzame keuzes te maken. Dit wil de overheid, maar ook steeds vaker de klant. Om het makkelijker te maken wordt het nu nóg duidelijker welk product je koopt. Circulair, duurzaam, energiezuinig, waterbesparend. Kortom: weet wat je kiest! 

Circulaire producten zijn in opkomst. Maar hoe weet je nou wanneer iets een circulair product is? Vanaf nu zijn ze herkenbaar aan een icoontje in onze webshop. Naast circulaire producten zijn duurzame producten te herkennen aan het groene blaadje én staat er een energielabel bij.  Maar wat betekenen deze iconen precies en hoe zien ze eruit? 

Circulaire iconen bij producten

In de 2050 moet onze economie volledig circulair zijn. Wij zijn alvast begonnen met het verkopen van circulaire producten. Bij een circulair product zijn de materialen zo hoogwaardig mogelijk hergebruikt. In het ideale geval is het gehele product hergebruikt. Is dat niet mogelijk, dan verschillende onderdelen van het product. Ook moeten de grondstoffen of materialen die uit een product komen ook weer hergebruikt worden. Lees meer over onze circulaire iconen in de webshop.

 

Het groene blaadje bij duurzame producten

Duurzame producten dragen bij aan energie- of waterbesparing en hebben daarmee minder CO2-uitstoot. Staat er in onze webshop een groen blaadje naast een product? Dan is dat product duurzamer dan eenzelfde product zonder dit blaadje. Een handig hulpmiddel dus bij het kiezen voor duurzame producten. Lees meer over het groene blaadje bij producten.

 

Energielabel bij producten

Bij onze producten in de webshop, zoals bij elektrische apparaten en lampen, vindt u een energielabel. Het energielabel is een label dat volgens verschillende Europese richtlijnen moet worden meegeleverd. Dit label is een maatstaaf voor u en uw klant om te zien hoe milieuvriendelijk en energiebesparend het product is. Vaak staat er ook informatie op over de prestaties van het product en de gebruikte materialen bij productie. Lees meer over energielabels bij onze producten in de webshop.