GROEN BLAADJE BIJ PRODUCTEN: WAT BETEKENT DIT?

Door Technische Unie
14 juni 2022
Technische Unie

Op weg naar een CO2-vrije economie worden steeds meer producten uit het assortiment van Technische Unie duurzaam. Inmiddels staat de teller op 65.000 producten die te herkennen zijn aan het groene blaadje. Waarom is het verstandig om nú al voor díe producten te kiezen?

1000

Duurzamer alternatief

Duurzaam bouwen en installeren is niet alleen een eis van de overheid en de ondertekenaars van het klimaatakkoord. Het is een belangrijke maatschappelijke trend. Consumenten en ondernemers willen af van vervuilende producten en zo bijdragen aan een schoner milieu. En niet alleen omdat ze het willen, maar ook omdat het kan. Veel producten hebben een duurzamer alternatief. 

1000

Handig hulpmiddel

Duurzame producten dragen bij aan energie- of waterbesparing en daarmee minder CO2-uitstoot. Staat er in onze webshop een groen blaadje naast een product? Dan is dat product duurzamer dan eenzelfde product zonder dit blaadje. Een handig hulpmiddel dus bij het kiezen voor duurzame producten. 

1000

Groen zoeken in de webshop

Het groene blaadje is een filter in de webshop van Technische Unie. Oftewel, je kunt handig zoeken op duurzame producten. Maar wanneer krijgt een product nu dat groene blaadje?

1000

Producten met een energie-efficiëntielabel

De producten met de twee hoogste labels. Dat kan A+++ en A++ zijn, als dat de twee hoogste labels voor een productcategorie zijn. Maar ook A en B, als er in die categorie geen hogere labels zijn dan A. 

1000

Waterbesparende producten

Douchekoppen met volumestroomklasse Z (4,2 - 6,9 liter per minuut) of A (6,9 – 8,7 liter per minuut) hebben.

1000

Bepaalde volledige productcategorieën

Warmtepompen, zonnepalen, PVT-panelen, laadpalen, zonneboilers. Dit zijn producten die een aanzienlijke energiebesparing opleveren. Deze producten hebben dan ook altijd een groen blaadje als kenmerk.  

1000

Verlichting

Alle led-lampen.

1000

Zo ziet het groene blaadje eruit

 Zo herkent u onze groene producten in de webshop

Aan dit logo herkent u onze duurzame producten in de webshop.

Lees meer over onze iconen in de webshop