NIEUW LEVEN VOOR WASTAFELS EN WASMACHINEKRANEN UIT SLOOPPANDEN

Door Technische Unie
22 juni 2021
author-image

Circulariteit wordt steeds belangrijker. Ook een woningcorporatie in Eindhoven zocht naar een oplossing. Door samen te werken met A. van Liempd sloopbedrijven en Technische Unie beschikken zij nu over een circulair assortiment met producten uit slooppanden.

Uitdaging

Wil van der Aalst, manager verkoopkantoor Technische Unie Eindhoven: “Als woningbouwverenigingen uiterlijk in 2030 volledig circulair willen inkopen, kunnen wij als groothandel niet achterblijven. De opdrachtgever stelde ons voor een uitdaging: hoe kunnen wij hen voorzien in het inkopen van circulaire producten? Daar hadden we niet direct een oplossing voor.”

Delver

“Toch wilden we graag circulair aan de slag voor deze klant. Zo kwamen we in contact met het sloopbedrijf, of eigenlijk grondstoffendelver: A. van Liempd sloopbedrijven. Dit bedrijf sloopt oude woningen en delft hieruit de vrijkomende materialen en grondstoffen. Deze zijn interessant om als circulaire producten weer geïnstalleerd te worden.

Samen met Ariane van Dijk, manager MVO Technische Unie, heb ik een bezoek gebracht aan A. van Liempd. We waren verrast hoe hoog de kwaliteit was van deze aangeleverde circulaire producten. Eigenlijk namen we toen al snel het besluit om met deze producten een circulaire test te doen.”

Wastafels en wasmachinekranen

“Als pilot hebben we nu twee producten van A. van Liempd opgenomen in ons assortiment: wastafels en wasmachinekranen. Deze komen uit slooppanden uit heel het land. A van Liempd delft deze en neemt ze mee naar hun werf. Vervolgens worden de producten geregistreerd, gecontroleerd op kwaliteit en schoongemaakt voor verkoop. Hierna zien ze er weer uit als nieuw en werken ze net zo goed als een nieuw product. Vervolgens bestellen wij bij A. van Liempd de producten.

De woningcorporatie kan deze producten online bij Technische Unie bestellen. We hebben hiervoor aparte artikelnummers gemaakt zodat er een gecontroleerde en geregistreerde uitgifte is. We zijn nu met twee producten gestart, maar we willen dit binnenkort gaan opschalen naar meerdere producten.

Op dit moment is het nog een pilot en werkt alleen een select aantal vakmannen van de woningcorporatie met deze producten. Onze wens is om dit uit te breiden. Het liefst zorgen we ervoor dat ál onze klanten deze circulaire producten kunnen afnemen.”

Kleinkinderen

“We moeten stoppen met het uitputten van de aarde door meer grondstoffen te gebruiken dan we teruggeven. Ik wil graag een leefbare aarde achterlaten voor mijn kleinkinderen. Met dit initiatief neem Technische Unie verantwoordelijkheid. We zijn hiermee de eerste groothandel met een gecontroleerd proces in circulaire producten. Dat vind ik fantastisch.”

Wilt u ook samen met ons starten?

Als Technische Unie kennen we geen grenzen om u hierbij te helpen. We maken het u graag makkelijk met ons circulaire assortiment, slimme oplossingen en specialistisch, duurzaam advies. Wilt u weten wat Technische Unie voor u kan betekenen? Neem dan contact op met één van de Key Account Managers of vertegenwoordigers van uw verkoopkantoor.