De 100% recyclebare draadgoot

Technische Unie
1 september 2022
Technische Unie

Draadgoot is dé milieuvriendelijke toevoeging voor kabelgoten. Voor de productie van draadgoot zijn minder grondstoffen nodig dan voor kabelgoot, terwijl het hetzelfde doet: kabels tussen punt A en punt B ondersteunen.

Gemakkelijk monteren

De montage van draadgoot is ook eenvoudig omdat het juiste formaat voor de juiste toepassing beschikbaar is en er weinig hulpstukken nodig zijn. Ideaal voor installatieruimtes met een verlaagd plafond of verhoogde vloer!

Eenvoudig kabels invoeren

Kabels zijn gemakkelijk te bevestigen. Ook het in- en uitvoeren is door het fijne draadpatroon eenvoudig. Bovendien geeft de open structuur minder kans op stof en zijn draadgoten eenvoudig te reinigen.

Minder verpakkingsmateriaal

Draadgoot heeft ook nog als voordeel dat het van minder verpakkingsmateriaal is voorzien dan kabelgoot. Doordat draadgoot lichter is en minder accessoires heeft, is transport eenvoudiger en bespaart dit ook op (brandstof)verbruik. 

100% recyclebaar

Als kers op de taart is draadgoot 100% recyclebaar. Dit betekent dat Legrand bereid is om onder voorwaarden de draadgoot, het deksel en de scheidingsschotten terug te nemen na de gebruiksperiode.

Voorwaarden

Legrand neemt alle standaard draadgoot terug van de materiaalsoorten EZ, Thvz, ZnAl, RVS304 en RVS316. Voorwaarde is dat de producten een tweede leven kunnen krijgen. 

Daarom is het belangrijk dat de draadgoot, het deksel en de scheidingsschotten hun originele lengte van 3 meter nog hebben. Bovendien mogen ze niet extreem vervuild zijn en niet gedeukt, verbogen, versneden, verzaagd of op een andere manier zijn bewerkt of vervormd.

Voordat de draadgoot teruggenomen wordt, komt een medewerker van Legrand de huidige staat en kwaliteit beoordelen. De bevindingen en het geboden bedrag (dat minimaal tegen de dan geldende grondstofprijs zal zijn) ontvangt u vervolgens in een terugkoopofferte.  

Alleen bij Technische Unie

Cablofil draadgoten zijn geschikt voor de volgende segmenten: (voedingsmiddelen)industrie, OEM, datacenters en tertiaire gebouwen zoals ziekenhuizen en kantoren. Deze zijn voorlopig alleen beschikbaar via Technische Unie.