"LICHTADVIES? IK KIES VOOR TECHNISCHE UNIE"

Door Technische Unie
14 oktober 2021
author-image

Teun van Santvoort (mede-eigenaar Van Santvoort Service Berlicum) en Peter van Vliet (lichtspecialist Technische Unie) sloegen samen de handen ineen om een voormalig kledingzaak om te toveren tot notariskantoor, voorzien van de juiste verlichting.  

Vijftien projecten

Teun: “Ruim vijf jaar geleden ben ik door een medewerker van Technische Unie in contact gebracht met lichtadviseur Peter van Vliet. Sindsdien hebben we samen al vijftien projecten succesvol afgerond. Ik werk graag met Peter samen vanwege zijn kennis en kunde over licht. Dit heb ik zelf niet. En Peter is onpartijdig, dit spreekt mij erg aan. Daarom heb ik hem ook voor dit project, het notariskantoor in Berlicum, benaderd. Voorheen was dit kantoor een kledingzaak. Alles moest gestript worden. Ik heb de complete elektra, data en beveiligingsinstallatie aangebracht.”

Lichtadvies op maat

Peter: “Voordat ik aan het lichtplan begin bestudeer ik eerst de plattegronden van het pand. Het is belangrijk om goed in kaart te brengen wat de functie wordt van het gebouw en welke kleurstellingen worden gebruikt. Met die gegevens raadpleeg ik NEN en bepaal ik welke lichtwaarden er minimaal nodig zijn. Ook is het belangrijk om van tevoren te weten of de verlichting standaard moet zijn of juist over de top. Ik weet van tevoren nooit hoe bepaalde meubels gepositioneerd worden. Dat is wel cruciaal bij het maken van een goed lichtplan. Over het algemeen houd ik mijn advies vrij basaal, zodat de eindgebruiker er nog alle kanten mee op kan. Voor dit project heb ik een compleet advies gemaakt en gepresenteerd. Dit plan bevat onder andere 3D-visualisaties, demo-armaturen, diagrammen en berekeningen. Hierdoor kan de eindgebruiker goed beoordelen of het lichtplan naar wens is.” 

Philips CoreLine

“De kleurtemperatuur en armaturen heb ik in samenspraak met Teun gekozen. Ik heb gekozen voor Philips CoreLine. In de kantoorruimtes zijn andere armaturen geïnstalleerd dan in de opslag. Dit vanwege de reflectie op beeldschermen in de kantoorruimtes. In de entree zijn armaturen gemonteerd met een heldere cone. De CoreLine armaturen van Philips gaan 50.000 tot 70.000 uur mee. Dit komt neer op maximaal twintig jaar. Door de TL-verlichting te vervangen door ledverlichting kan het notariskantoor 20 tot 50 procent energie besparen. Wanneer er ook nog eens bewegingssensoren worden toegepast, kan er ruim 85 procent energie bespaard worden. En dat is behoorlijk wat!", vertelt Peter.

Ontzorging van A tot Z

Teun: “Zodra het lichtplan wordt goedgekeurd, stopt het contact met Peter niet. Peter bestelt alle armaturen en zorgt dat het op het juiste moment geleverd wordt. Mocht er een probleem zijn met de fabrikant, dan pakt hij dit ook op. Ik ervaar dit als échte ontzorging. Ik raad iedere installateur aan om ook aan de slag te gaan met lichtadvies van Technische Unie. Ontwikkelingen gaan razendsnel, het is voor mij niet bij te houden. Peter is goed op de hoogte wat nu speelt, maar ook in de toekomst. Van hem krijg ik het complete lichtplan op een presenteerblaadje en heb ik een passend antwoord op het vraagstuk. Ik vind het belangrijk om voor elk onderdeel de juiste mensen te benaderen. Alleen dan kan ik de beste kwaliteit garanderen.”

Teun

Over Van Santvoort Service Berlicum

Van Santvoort Service Berlicum is een zelfstandig, onafhankelijk bureau, werkend op het gebied van elektrotechniek. Zij realiseren de meest uiteenlopende opdrachten in onder andere woningbouw, utiliteitsbouw, de agrarische sector en al de andere bebouwde omgeving.

Aan de slag met lichtadvies

Benieuwd naar wat Technische Unie te bieden heeft? Of wilt u direct een afspraak plannen met een lichtadviseur? Klik hier.